Δίκη των κατοίκων της Ευκαρπίας: προσπάθεια εκφοβισμού, μέρος 2ο

Την Δευτέρα 18/2 δικάζονται με την κατηγορία «άσκηση απρόκλητης βίας» δύο κάτοικοι της Ευκαρπίας και αγωνιστές ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ.

Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, που πρόσφατα κλείσανε ένα χρόνο κινητοποιήσεων ενάντια στο ΣΜΑ, έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το «θέατρο του παραλόγου» με ηθοποιούς τους δημάρχους των κοντινών περιοχών και τον εργολάβο του έργου.

Οι κατηγορίες των κατοίκων που δικάζονται για παράδειγμα, είναι βασισμένες στην παρουσία τους στον χώρο που θα γίνουν τα έργα για το ΣΜΑ, μία περίοδο όμως που ο εργολάβος είχε απομακρύνει τα οχήματα και δεν πραγματοποιούνταν εργασίες!

Επίσης, κανένας κάτοικος της Ευκαρπίας, μέσα σε αυτόν τον χρόνο, δεν άσκησε βία στους εργαζόμενους στο ΣΜΑ, στον εργολάβο ή σε οποιονδήποτε υποστηρικτή του έργου. Η μόνη βία που έχει ασκηθεί, είναι από την αστυνομία ενάντια στους κατοίκους, είναι η ψυχολογική βία και ο εκφοβισμός που προσπαθούν να ασκήσουν με την δίκη!

Η τοπική δυτικών συνοικιών του Ξεκινήματος, που από την πρώτη στιγμή συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων, εκφράζει την συμπαράσταση στους διωκόμενους και καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Δευτέρα 18/2 στις 9:00 στα δικαστήρια.

Οι διώξεις δεν εκφοβίζουν τους αγώνες μας ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα και για εναλλακτική διαχείρηση των απορριμάτων! Συνεχίζουμε!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα