Διεθνής Συνδιάσκεψη Internationalist Standpoint: Κείμενα και αποφάσεις

Από τις 11 έως τις 15 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης Συνδιάσκεψη του Internationalist Standpoint, στην οποία συμμετείχαν σύντροφοι και συντρόφισσες από ομάδες και οργανώσεις από την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Κύπρο (Ελληνοκύπριοι από τον νότο και Τουρκοκύπριοι από τον βορρά), την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ταϊβάν, την Τουρκία και τη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κείμενα τα οποία δημοσιεύσαμε την προηγούμενη περίοδο και αφορούσαν από τη μια  τις διεθνείς εξελίξεις και από την άλλη μια σειρά από αποφάσεις/ψηφίσματα για ειδικά ζητήματα. 

Οι Διεθνείς Εξελίξεις αναρτήθηκαν στο site του «Ξ»  χωρισμένες σε 4 τμήματα, ως ακολούθως: 

1. Μια εποχή κρίσης και τεράστιας αστάθειας   

2. Ο πόλεμος στην Ουκρανία   

3. Γεωπολιτικοί Ανταγωνισμοί   

4. Καθήκοντα   

Τα ψηφίσματα που αποφασίστηκαν από τη διεθνή συνδιάσκεψη ήταν τα ακόλουθα: 

α) τα συμπεράσματα από τις διασπάσεις της CWI και της ISA,  

β) το περιβάλλον και  

γ) τους αγώνες του φεμινιστικού και ΛΟΑΤ κινήματος.   

Σήμερα, δημοσιεύουμε τα παραπάνω κείμενα σε μορφή pdf, ώστε οι σύντροφοι/ισσες και οι αναγνώστες/τριες του «Ξ» να έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» αυτά τα αρχεία σαν ενιαίο σύνολο.  

Αν και, λόγω πιέσεων, καθυστερήσαμε να τα ανεβάσουμε σε αυτήν τη μορφή και παρότι τα κείμενα των διεθνών προοπτικών γράφτηκαν την περίοδο Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2022 και συνεπώς τα στοιχεία που αναφέρονται αφορούν εκείνη την περίοδο, πιστεύουμε πως παραμένουν επίκαιρα και χρήσιμα αφού βασική τους έμφαση είναι η μεθοδολογία και η ανάλυση διεργασιών που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα