Διεργασίες στον ακροδεξιό χώρο: η ελληνική alt right

Πέραν του νεοφασισμού, στον οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες και ανακατατάξεις στον ευρύτερο χώρο της ακροδεξιάς. 

Ανεξάρτητα του πόσοι από αυτούς θα αποδειχτούν διάττοντες αστέρες, συμμαχίες της «μιας νύχτας», κοκ, είναι γεγονός ότι η όλη κινητικότητα αντανακλά την εκτίμηση για το εύρος του ακροατηρίου που είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει τους νέους επίδοξους σωτήρες του έθνους.

Στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, πρώην Καραμανλικοί ή ΝΔ, πρώην ΠΑΣΟΚ, γνωστοί χουντικοί, πράκτορες της ΚΥΠ, ακόμη και πρώην ΚΚΕ, κάνουν αγώνα δρόμου για να επιβεβαιώσουν το ιστορικό απόφθεγμα του Άγγλου συγγραφέα Σάμιουελ Τζόνσον, ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα»

Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ακροδεξιοί είναι να προσπαθήσουν να πείσουν ότι δεν είναι ακροδεξιοί!

Σε όλες τις κινήσεις που αναφέρουμε παρακάτω, είναι κοινή η αγωνία τους να ξεπλύνουν από πάνω τους κάθε υποψία ακροδεξιάς ή ρατσιστικής τοποθέτησης, προκειμένου να μπορούν να προσελκύσουν ευρύτερα στρώματα και να πείσουν το σύστημα να επενδύσει πάνω τους καθώς αυτοί είναι η «σοβαρή Χρυσή Αυγή», η «σοβαρή Ελληνική Λύση», κτλ.

Χωρίς τάγματα εφόδου, με επίκληση συνωμοσιολογικών θεωριών, εθνικισμού, προγονοπληξίας και πλήρη υποστήριξη στο κεφάλαιο, προσπαθούν να πλασάρουν ως κάτι φρέσκο και νέο τις παμπάλαιες, αντιδραστικές και ανορθολογικές απόψεις της ακροδεξιάς όλων των αποχρώσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε 7 κατηγορίες κινήσεων στα δεξιά της ΝΔ, πέραν των καταγεγραμμένων νεοφασιστικών οργανώσεων. Έχουμε και λέμε:

1. Ακροδεξιοί εντός της ΝΔ. 

Η τριάδα Βορίδης (υπουργός Εσωτερικών) – Άδωνις (αντιπρόεδρος ΝΔ – υπουργός Ανάπτυξης) – Θάνος Πλεύρης (υπουργός Υγείας) κατέχει νευραλγικά κυβερνητικά πόστα και αποτελείται από τους πιο αναγνωρίσιμους ακροδεξιούς της κυβέρνησης.

Προφανώς δεν είναι οι μόνοι. Ο Κ. Μπογδάνος το 2018 υμνούσε τον πατριωτισμό του ΚΚΕ αλλά τώρα δηλώνει σφοδρός αντικομμουνιστής,  μπορεί να διαγράφηκε πρόσφατα αλλά εξακολουθεί να δηλώνει ο 158ος βουλευτής της ΝΔ. Η Λατινοπούλου υποστηρίζει παρόμοιες θέσεις με αυτές του Μπογδάνου. Ο Α. Σαμαράς και οι φίλοι του αποτελούν έναν ακόμα κύκλο ακροδεξιών εθνικιστών εντός της ΝΔ.

Από πίσω ακολουθεί ένας ολόκληρος κόσμος με βουλευτές, αυτοδιοικητικά στελέχη, κοκ, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά με παρόμοιες απόψεις.

2. Η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου

Με σταθερά δημοσκοπικά ποσοστά άνω του 3% ο έμπορος κηραλοιφών και κατέχων τις επιστολές του Χριστού, είναι σταθερά στην Βουλή με ξενοφοβικά, ομοφοβικά, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα. Με καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές και εμφανίσεις, αποτελεί τον πιο προβεβλημένο ακροδεξιό πολιτικό πέραν από αυτούς της ΝΔ. O Πορτοσάλτε πρόσφατα δήλωσε ότι μαθαίνει από φίλους του ότι «σοβαρεύει η Ελληνική Λύση στην Βουλή» οπότε θα είναι χρήσιμη για το μέλλον σε ενδεχόμενες κυβερνητικές συμμαχίες.

3. Θάνος Τζήμερος – Φαήλος Κρανιδιώτης: Συνασπισμός «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

«Δημιουργία Ξανά» και «Νέα Δεξιά» ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στην Βουλή. Ο Τζήμερος που έχει 2 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ένας συνδυασμός υπερνεοφιλελεύθερου  και ρατσιστή. Ο Φαήλος πάλαι ποτέ σύμβουλος του Α. Σαμαρά, έχει δική του εφημερίδα τη… «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». 

Στις 10 πρώτες θέσεις του σχήματος ξεχωρίζουν αυτές για τις απελάσεις μεταναστών, της εξομοίωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, το να τεθεί το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά εκτός νόμου και η μαζική οπλοκατοχή. Στα οικονομικά θέματα είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων και ενάντια στον συνδικαλισμό.

4. Γιώργος Τράγκας: Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι

Με πολύχρονη θητεία στα ΜΜΕ και εκπομπές ψηλής ακροαματικότητας, ο Τράγκας αποφάσισε να κάνει κόμμα. Άνοιξε γραφεία στην πλατεία Καραισκάκη και ξεκίνησε περιοδείες και ομιλίες. Μέσα σε λίγους μήνες οι δρόμοι του έχουν ήδη χωρίσει με τον αρχικό εταίρο  Ν. Νικολόπουλο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, την Ραχήλ Μακρή, τον Καζάκη του ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ κα, πολιορκεί τον Λαφαζάνη και τον Γκλέτσο και βασικά έχει μείνει με τον Γιάννη Δημαρά (κόμμα «Άρμα Πολιτών») και με γραφικές περιπτώσεις όπως είναι ο τραγουδιστής Πετράκος.

Αποκαλεί «σημιτικό γερμανόφιλο μόρφωμα» τη σημερινή ΝΔ και αναπολεί την παλιά καλή Δεξιά, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως υπέρβαση όλων των σημερινών κομμάτων σε μια Ελλάδα που βάλλεται πανταχόθεν…

5. Φαίδων Βόβολης: Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών – Ελεύθεροι Ξανά

Ο καρδιολόγος και πρόσφατα διαγραφείς από τον Ιατρικό Σύλλογο Φαίδων Βόβολης, έγινε γνωστός από τα αντιεμβολιαστικά του κηρύγματα και την οργάνωση συγκεντρώσεων αντιεμβολιαστών στα οποία συμμετείχαν με οργανωμένα μπλοκ Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Λαγού, της Propatria κοκ.

Στο πρόγραμμά και στο καταστατικό του κόμματός του ξεχωρίζουν θέσεις όπως:

«Των ουσιαστικών μέτρων αποτροπής εισόδου, περιορισμού και άμεσης απέλασης των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών, της παύσης λειτουργίας των σχετικών ΜΚΟ, καθώς και της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου και του επανελέγχου των αδειών παραμονής και των Ελληνοποιήσεων, με άμεση απέλαση όσων δεν απασχολούνται νομίμως ή παρανομούν.»

«Ο Πρόεδρος δεν αμφισβητείται»

Μία από τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος είναι ότι «Δεν είναι ενεργοί συνδικαλιστές»

6. Κίνηση των 13 προσωπικοτήτων

Η κίνηση των 13 που σύντομα φιλοδοξεί να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος, αποτελείται μεταξύ άλλων από τον καθηγητή Κούβελα, τον Ν. Νικολόπουλο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, τον Μαντά του ΔΗΚΚΙ, τον Καζάκη του ΕΠΑΜ, τον  Νίκο Καραχάλιο, τον δημοσιογράφο Α. Ντινόπουλο, τον Σάββα Τσιτουρίδη, κα.

Όπως τονίζουν τα ζητούμενα γι’ αυτούς και τον Εθνικό Συνασπισμό που θέλουν να δημιουργήσουν είναι μεταξύ άλλων «η προστασία της πατρίδας, τόσο ως φυσικού περιβάλλοντος και γεωγραφικού χώρου όσο κυρίως ως εθνικής ταυτότητας».

7. Διακήρυξη 160 προσωπικοτήτων

Τον Σεπτέμβρη εμφανίστηκε μια διακήρυξη 160 προσωπικοτήτων που δηλώνει την αντίθεσή τους στην εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία, την ανησυχία τους για το δημογραφικό πρόβλημα και την ομοφοβία τους σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Στην διακήρυξή τους αναφέρουν θέσεις όπως:

«Στρέψουν, κατά προτεραιότητα, το ενδιαφέρον τους στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι ασέβεια προς τον Ελληνικό λαό και την ιστορία του να υποβάλλονται ιδέες ότι αυτό δήθεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη νομιμοποίηση και τη μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας παρανόμων αλλοεθνών και αλλοθρήσκων μεταναστών.»

«…παρατηρούμε με ανησυχία να εξαγγέλλονται και να προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες στο όνομα ενός αμφιλεγόμενου και καταχρηστικού δικαιωματισμού, που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις Εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού. 

Τελευταία, μάλιστα, συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφύλων και ομοφύλων».

Παρότι λένε ότι δεν πρόκειται να γίνουν κόμμα, είναι σίγουρο ότι θέλουν να παρέμβουν με οργανωμένο τρόπο και να ανιχνεύσουν το έδαφος. Ανάμεσα στους υπογράφοντες και με γνωστό ακροδεξιό προφίλ βρίσκονται: ο βιομήχανος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο πρώην ΥΠΕΘΑ στρατητός ε.α Φ. Φραγκούλης, ο Σάββας Καλεντερίδης της υπόθεσης Οτσαλάν, ο  Ι.  Γιαννάκενας των εκδόσεων Πελασγός.

Όλοι αυτοί περιστοιχίζονται από εκατοντάδες  site, περιοδικά, διαδικτυακές εκπομπές, έντυπα όπως ΣΤΟΧΟΣ, Μακελειό, Ελεύθερη Ώρα, ή κανάλια  τύπου ART, ALERT κοκ.

Όσο το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί θα ζούμε ανάμεσά τους.

Η ιστορία έχει δείξει ότι αν τους αφήσουμε είναι θέμα χρόνου να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.

Αυτοί οι αγύρτες όλων των αποχρώσεων επιπλέουν γιατί τους το επιτρέπει ο κατακερματισμός και η αδυναμία της Αριστεράς να αποτελέσει αυτή την εναλλακτική λύση στο σημερινό χάος.

Πρέπει να λύσουμε αυτό τον γόρδιο δεσμό το συντομότερο δυνατό πριν να είναι αργά!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα