Διάσπαση στην Κοινωνιολογία

Το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου απειλείται με διάσπαση. Στον τομέα εγκληματολογίας του τμήματος έχουν συγκεντρωθεί πολλοί καθηγητές-εγκληματολόγοι και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα προωθούν τη διάσπαση του τμήματος και τη δημιουργία ξεχωριστού τμήματος Εγκληματολογίας.

Κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί επιστημονικά αφού η εγκληματολογία δεν μπορεί να σταθεί ως ξεχωριστό ολοκληρωμένο επιστημονικό αντικείμενο που να δικαιολογεί τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος. Επιπλέον το Πάντειο, που αντιμετωπίζει ήδη κτιριακό πρόβλημα, δεν μπορεί να στεγάσει και άλλο τμήμα.

Το πιο σημαντικό απ όλα, όμως, είναι πως μια διάσπαση του τμήματος θα αποτελέσει ξεκάθαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων του. Οι απόφοιτοι της κοινωνιολογίας μπορούν να εργαστούν ως εγκληματολόγοι. Αν όμως το τμήμα διασπαστεί το πτυχίο τους αχρηστεύεται στον τομέα αυτό.

Η εμφάνιση νέων τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ με αμφιβόλου περιεχομένου αντικείμενο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια δε λύνει τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δημιουργεί την αυταπάτη πως η παιδεία δημιουργεί την ανεργία ενώ αυτό είναι αποτέλεσμα της αγοράς εργασίας και του τρόπου οργάνωσης της παραγωγής.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής