Διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου – δημόσια επιστολή της δημ. συμβούλου Γεωργίας Αντωνοπούλου

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανοιχτή επιστολή της σ. Γεωργίας Αντωνοπούλου ενάντια στη διαγραφή αυτής καθώς και άλλων 24 μελών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον, επειδή συνεχίζουν να στηρίζουν το Αριστερό Σχήμα Ιλίου (ΑΣΙ) στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Το ΑΣΙ είχε εκλέξει το 2010 τους 3 δημοτικούς συμβούλους του με 9,7% (2.466 ψήφους). Ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ενωτικά και ανοικτά δημοτικά σχήματα με συμμετοχή κόσμου από το ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστών με καταγωγή από το ΚΚΕ, πλήρη στήριξη από την Πρωτοβουλία των 1.000, συμπόρευση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστήριξη από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ αλλά και δεκάδες ανέντακτους αγωνιστές.

Το ΑΣΙ τα τελευταία χρόνια ήταν το κύριο όχημα για τους αγωνιζόμενους συνδημότες-συνδημότισσες μας στο Ίλιον. Ενάντια στα χαράτσια και τις διακοπές της ΔΕΗ. Ενάντια στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Για να μην κλείσει ο ΕΟΠΠΥ. Στήριξε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση των απλών ανθρώπων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, κάλεσε συνελεύσεις στις γειτονιές για να ακουστούν αυτοί που δεν έχουν φωνή, κλπ κλπ.

Η σ. Γεωργία ήταν από τους πρωταγωνιστές σ’ αυτή την αγωνιστική πορεία κι απ’ αυτούς που πάλεψαν πρόσφατα να υπάρξει εκλογική συνεργασία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΑ) και του ΑΣΙ. Η ηγεσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχει την κύρια ευθύνη που δεν επιτεύχθηκε η συνεργασία των αριστερών δημοτικών σχημάτων στην πόλη μας και σήμερα τιμωρεί με διαγραφές όσους δεν αποδέχτηκαν την κομματική πειθαρχία, όπως η σ. Γεωργία Αντωνοπούλου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

 

Μετά την επιστολή που είχαμε στείλει στον ΣΥΡΙΖΑ 25 σύντροφοι και συντρόφισσες της Οργάνωσης Μελών Ιλίου και γνωστοποιήσαμε την επιλογή μας και τους λόγους που θα στηρίξουμε στις ερχόμενες εκλογές τη δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ και δηλώναμε ότι παραμένουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούσα ότι αυτό θα ήταν αρκετό και δεν θα υπήρχε συνέχεια.

Θλίβομαι όμως γιατί μετά από 60 χρόνια αγώνων και στα 74 μου χρόνια, μου ανακοινώθηκε ότι θα διαγραφώ από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου. Αυτό μου το μετέφεραν και μου το δήλωσαν μια 3μελής αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος της διαγραφής είναι ότι συνεχίζω να στηρίζω τη δημοτική κίνηση που με εξέλεξε δημοτική σύμβουλο το 2010.

Οι λόγοι που δημοσιοποιώ το κείμενο αυτό, αν και εγώ και όσοι με γνωρίζουν λίγα γράμματα ξέρω αλλά περισσότερα καταλαβαίνω, είναι ότι:

  1. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να κάνω ότι μου λένε τα 60 χρόνια αγώνων και η συνείδηση μου και όχι ότι μου λένε οι κομματικοί παράγοντες.
  1. Να σταματήσει η παλαιοκομματική και δογματική νοοτροπία που δυστυχώς υπάρχει και αναπαράγεται και στη σημερινή αριστερά. Μου θύμισε άλλες εποχές…

Εγώ ήμουν και είμαι στη λογική των αγώνων και της σύμπραξης της Αριστεράς και όχι στην ενσωμάτωση της από το καθεστώς Ζεννέτου. Ήμουν στα ψηφοδέλτια της Δημοτικής Παρέμβασης (υποστηριζόμενο από ΔΗ.Κ.ΚΙ.) της Συνεργασίας Αλλαγής (υποστηριζόμενο από ΚΚΕ) και τα τελευταία 4 χρόνια με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, ως μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Θεωρώ χρέος μου, για τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου αλλά πάνω από όλα για όλα τα παιδιά και τους νέους-νέες του τόπου μου να συνεχίσω να στηρίζω το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο γιατί συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης του λαού, ώστε σε αυτή την οργάνωση της κοινωνίας να στηριχθεί η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς.

Αντωνοπούλου Γεωργία

Δημοτική σύμβουλος του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου

___
Υ.Γ.:
1. Θα ήθελα να ξέρω τίνος απόφαση θα είναι η διαγραφή μου, αν γίνει και με ποια δημοκρατική διαδικασία θα υλοποιηθεί.
2. Επειδή κάποιοι θα αναρωτηθούν αν εγώ έγραψα την επιστολή λόγω του ότι δεν ξέρω γράμματα, τους απαντώ ότι την επιστολή την έγραψε ο γιος μου αφού προηγουμένως του είπα τι να γράψει. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα