Δευτέρα 5/9 – Διαμαρτυρία απολυμένων Συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων

 

Της Αρετής Δήμου

 

Κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης των απολυμένων συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προβήκαμε σήμερα σε διαμαρτυρία έξω από τον εργασιακό μας χώρο. Κλείσαμε την υπηρεσία με τη σύμφωνη γνώμη και του μόνιμου προσωπικού. Ούτως ή άλλως η υπηρεσία δεν μπορούσε να λειτουργήσει γιατί στελεχωνόταν από 13 μόνιμους υπαλλήλους και από 53 συμβασιούχους, οι οποίοι είμαστε πλέον όλοι απολυμένοι!

 

Έξω από την υπηρεσία μαζεύτηκαν – όπως συνηθίζεται κάθε μέρα – εκατοντάδες αλλοδαποί. Η στάση που κράτησε η μεγάλη πλειοψηφία των αλλοδαπών στην κινητοποίησή μας, όταν τους εξηγούσαμε τι συμβαίνει, ήταν πολύ θετική απέναντί μας και καταλάβαιναν πόσο άμεση σχέση έχει το δικό μας εργασιακό πρόβλημα με τη δική τους εξυπηρέτηση.

Μάλιστα δέχτηκαν να δημιουργήσουν επιτόπου μια αντιπροσωπεία η οποία να συναντηθεί με τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ζητήσουν και εκείνοι την επαναπρόσληψή μας. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, πήγε στο Δημαρχείο στη Λιοσίων και συναντήθηκε με το γ.γ. του Δήμου Θ. Λιβάνιο. Ο Θ. Λιβάνιος ψευδόμενος για μια ακόμα φορά τους είπε «Δεν διώξαμε τους συμβασιούχους. Θα τους στείλουμε αλλού» και τους διαβεβαίωσε ότι «από αύριο η υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά διότι θα στελεχωθεί από άλλο προσωπικό».

Ουσιαστικά αυτό ήταν ένα ακόμα κόλπο της Δημοτικής αρχής για να ξεφορτωθεί τους αλλοδαπούς που διαμαρτυρόταν.

 

Οι μετά από 8 χρόνια εργασίας, απολυμένοι συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθήνας θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις απαιτώντας τη μονιμοποίησή μας. Επιδιώκουμε το συντονισμό με τους συμβασιούχους (απολυμένων και μη) όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δήμου και ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων Eλλήνων και μεταναστών στον αγώνα μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,240ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα