Δελτίου Τύπου: Πολύ σημαντική επιτυχία για τον αγώνα στο Κρυονέρι

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου για τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Πολύ σημαντική επιτυχία για τον αγώνα στο Κρυονέρι – Θετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Απριλίου 2024, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα, έγινε και συζήτηση με θέμα: 

«Γνωμοδότηση επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του  έργου με τίτλο: «Αντιπλημμυρική θωράκιση Ε.Π. Θεσσαλονίκης με έργα  διευθέτησης της περιφερειακής τάφρου και συμβαλλόντων ρεμάτων» 

Είχαμε ζητήσει και λάβαμε τον λόγο ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου για να εκθέσουμε τις προτάσεις μας, που στόχο έχουν την προστασία του ρέματος και του δάσους της περιοχής μας, διεκδικώντας να απαγορευτεί η δόμηση πλησίον του ρέματος και έτσι τα οικόπεδα που βρίσκονται εκεί να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση που καταθέσαμε ήταν η εξής:

«Με βάση τα παραπάνω, και σε ότι αφορά στη ΜΠΕ του έργου ‘’Αντιπλημμυρική θωράκιση Ε.Π. Θεσσαλονίκης με έργα διευθέτησης της περιφερειακής τάφρου και συμβαλλόντων ρεμάτων’’, η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας εισηγείται στη Μητροπολιτική Επιτροπή Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να τεθεί ως όρος στην ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) η πρόταση οριοθέτησης του ρέματος στην περιοχή Κρυονερίου – Άνω Τούμπας στο όριο των οδών Ιπποδρομίου και Πολυγνώτου χωρίς να περιλαμβάνονται εντός της οριοθέτησης οι υφιστάμενες πολυκατοικίες.» 

Η διοίκηση του Δήμου, δια στόματος Αγγελούδη, δήλωσε ότι υπερψηφίζει την πρόταση μας και ως εκ τούτου θα την εντάξει  στην τελική απόφαση για τη διευθέτηση των ρεμάτων. Το δημοτικό συμβούλιο, επομένως, αποφάσισε και ψήφισε θετικά.

Ο αγώνας μας μετά από 3 χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, δράσεων και εκδηλώσεων, με τις πάνω από 1.000 υπογραφές και την διαρκή πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταφέρνει κάτι εξαιρετικά σημαντικό. 

Τώρα, περιμένουμε από τον Δήμαρχο να τηρήσει την δημόσια τοποθέτηση του και να καταγραφεί και επίσημα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επόμενα βήματα η παρέμβαση στην Περιφέρεια και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο αγώνας συνεχίζεται και σας θέλουμε στο πλευρό μας.


Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου

Fb: Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου-Άνω Τούμπας

τηλ. 6947368748, 6977828593, 6971894851

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα