Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ

Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την απόπειρα της διοίκησης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου να εκφοβίσει συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την προσπάθεια της Διοίκησης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου να εκφοβίσει συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου προκειμένου να κάμψει τον αγώνα τους για τη λύση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι. Με μια πρωτοφανή απόφαση ζητά με έγγραφό της από το Σωματείο των Εργαζομένων να της «παρέχει» στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας και τα μέλη της συνδικαλιστικής κίνησης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ.

Οι ενέργειες αυτές της Διοίκησης του Σισμανόγλειου έρχονται σε συνέχεια αυταρχικών μέτρων και τραμπουκισμών σε βάρος μελών του Σωματείου και εργαζομένων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και δεν θα ανεχτεί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού.

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα καταχτήθηκαν με αγώνες και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατούνται. Είναι ντροπή να υπάρχει διοίκηση σε δημόσιο οργανισμό το 2006 (δηλαδή τον 21ο αιώνα) η οποία να καλεί την αστυνομία στο χώρο εργασίας για την αντιμετώπιση συνδικαλιστικών παραστάσεων ή απροκάλυπτα και ξεδιάντροπά να ζητάει τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για ζητήματα τα οποία αφορούν την εσωτερική και δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, των παρατάξεων και των κινήσεων που εκφράζονται σ’ αυτά. Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει παραβίαση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ακόμη και των προσωπικών δεδομένων αλλά και της συλλογικής αυτονομίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα αντιμετωπίσει το θέμα όχι μόνο πολιτικοσυνδικαλιστικά αλλά και νομικά. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας έστω και τώρα να παρέμβει και να βάλει τέλος στις απειλές και τις αυταρχικές ενέργειες της Διοίκησης και να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, υποβάθμισης εργαζομένων, χρηματοδότησης κλπ που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα