Δελτίο Τύπου YRE – όχι στις διώξεις μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300!

Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη – YRE

Youth against Racism in Europe

 

Δελτίο τύπου

ΘΕΜΑ: Για την ποινικοποίηση της απεργίας πείνας των 300 και τις διώξεις σε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή και ανήκουστη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας και να θέσει στο στόχαστρο της την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, την οποία αποτελούν οργανώσεις του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς.

Οι κλήσεις του εισαγγελέα προς τους Νίκο Γιαννόπουλο, Ρούσα Μαρκάκη, Φώτη Μπομπολάκη, Μάρκο Χατζησάββα και Νίκο Μαρκετάκη, πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο του αντιρατσιστικού κινήματος, τις κοινότητες μεταναστών, τα κόμματα της Αριστεράς, τα συνδικάτα και εν γένει το μαζικό κίνημα.

 

Αυτοί που «κουκούλωσαν» την Ζίμενς και το Βατοπαίδι, αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις δίκαιες κινητοποιήσεις των Ελλήνων εργαζομένων, αυτοί που απεργάζονται το 30ετές Μνημόνιο, αυτοί που δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα απ’ ότι κατάκτησε ιστορικά η ελληνική κοινωνία μέσα από σκληρούς αγώνες, αυτοί που προσπαθούν να μας στρέψουν ενάντια στους μετανάστες –με χαρτιά ή χωρίς- για να αποσείσουν τις ευθύνες για την κρίση τους, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ!

 

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, 10.00 πμ, Λουκάρεως, ενάντια στην ποινικοποίηση της Αλληλεγγύης.

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση Πέμπτη 3 Φλεβάρη, 6.00 μμ, Πνευματικό Κέντρο – Ακαδημίας, για την νομιμοποίηση των μεταναστών.

 

Συνυπογράφουμε την παρακάτω δήλωση συνευθύνης που διακινείται εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών Εργατών:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των 300 απεργών πείνας μεταναστών, δηλώνουμε στην ελληνική κοινωνία ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με τους συντρόφους μας, που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Είμαστε ένοχοι γιατί διακινήσαμε την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.

Είμαστε ένοχοι γιατί σε καιρούς βαρβαρότητας υπερασπιζόμαστε τη συλλογικότητα και τον αγώνα για τη δικαιοσύνη.

Είμαστε ένοχοι γιατί δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αλληλεγγύη».

 

Και καλούμε κι άλλους να την υπογράψουν στο λίνκ:

http://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/01/31/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5/

 

 

Σαν YRE συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Όχι στην καταστολή του κινήματος των 300 και την ποινικοποίηση της Αλληλεγγύης. Να αναιρεθούν τώρα οι κλήσεις στον εισαγγελέα!
  • να επιστραφούν τα χαρτιά στους 140 χιλ. νόμιμους μετανάστες που έχασαν τη νομιμότητά τους λόγω της κρίσης και της ανεργίας!
  • Ολοκληρωτική αναθεώρηση του τρόπου παροχής ασύλου και καρτών παραμονής, με βάση τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες απ’ όπου προέρχονται. Το 0,25% στους οποίους παρέχεται άσυλο αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης (σ.σ. ο ευρωπαϊκός μ.ο. είναι στο 20-25%).
  • Όχι λεφτά για φράχτες, πλοία-φυλακές και καταστολή, αλλά για ανθρώπινους χώρους υποδοχής.
  • Νέος γύρος νομιμοποίησης για τους χωρίς χαρτιά. Παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Μονομερής άρνηση εφαρμογής της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ (ήδη σχεδόν 10 χώρες της ΕΕ δεν την εφαρμόζουν και δεν στέλνουν πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, να μην την εφαρμόσουμε κι εμείς).
  • Παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών εκμεταλλεύονται την ανάγκη ανθρώπων για εργασία. Μέτρα ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία. Με 1 εκ. Έλληνες στην φτώχεια και την ανεργία και με μισό εκ. ανθρώπους χωρίς χαρτιά, χωρίς τέτοια μέτρα, θα μετατραπούμε σε ζούγκλα.
  • Όχι λεφτά για τους τραπεζίτες τοκογλύφους. Αλλά λεφτά για τους ανέργους, την Παιδεία, την Υγεία, το περιβάλλον, το κράτος πρόνοιας, τις ανάγκες της κοινωνίας. Λεφτά για πραγματική κι όχι υποκριτική βοήθεια στον 3ο κόσμο  για την ουσιαστική ανάπτυξη αυτών των χωρών και το ξεπέρασμα της φτώχειας και της πείνας που κυριαρχούν, και που γεννούν μαζί με τους πολέμους και την έλλειψη δημοκρατικών δικαιωμάτων την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, YRE

τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 2283018,   6972426166,  φαξ: 210 2283077

www.yregreece.blogspot.com  e-mail: [email protected]         

 

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
594ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής