Δελτίο Τύπου της YRE για την αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 10 Φλεβάρη

Άλλος ένας νόμος για τους μετανάστες συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Ο υπ. εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, δίνει το δικό του ρεσιτάλ αντιμεταναστευτικών ρυθμίσεων, αλαζονείας και υποκρισίας.

Δεν λέει κουβέντα για τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ, μορφώνονται εδώ και όχι μόνο δεν τους παρέχεται η υπηκοότητα, αλλά ούτε καν ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης από τις ελληνικές αρχές!!

Συντηρεί τις υπηρεσίες των μεταναστών ανεπαρκείς με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τόσο οι μετανάστες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία παίρνουν την άδεια παραμονής τους ληγμένη (!!), όσο και οι έλληνες εργαζόμενοι σ’ αυτές που αδυνατούν να τα φέρουν πέρας.

Όχι μόνο αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν αρνούμενοι να ασφαλίσουν τους εργαζόμε-νους μετανάστες, αλλά θεσμοθετεί την σταδιακή αποδέσμευση τους από αυτή την υποχρέωση. Για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να βάζουν μέσα τα ταμεία!

Με περισσό θράσος απαιτεί από τους μετανάστες για να πάρουν άδειες παραμονής μεγαλύτερης διάρκειας (π.χ. 5ετία) να πάνε στα μόλις 48 (!!) ειδικά σχολικά τμήματα πανελλαδικά που θα ανοίξουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τα οποία θα χωρούν –άκουσον άκουσον- τον ασύλληπτο αριθμό των 3.000 μεταναστών!!

Δημιουργεί την Εθνική Επιτροπή Μετανάστευσης με 35μελή σύνθεση –στην πλειοψηφία τους διορισμένοι από υπουργεία και το κράτος- με ελάχιστους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων (ενώ η εκκλησία έχει θέση!) και κανέναν εκπρόσωπο μεταναστών!!

Όλα τα παραπάνω συναρτούν τελικά την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Για τους μετανάστες, τους αντιρατσιστές, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος: αυτό το Σάββατο κάνουμε τη δική μας «μομφή» σ’ αυτή την πολιτική.

Και απαιτούμε:

* Ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ.

* Όχι στις ουρές. Όχι στα ακριβά παράβολα (π.χ. 900 ευρώ !! για 5ετή άδεια παραμονής). Όχι στις ληγμένες άδειες παραμονής. Εδώ και τώρα διπλασιασμός του προσωπικού στις υπηρεσίες των μεταναστών.

* Όχι στην ομηρία των ενσήμων. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα του μετανάστη, όμως η άδεια παραμονής του δεν μπορεί να εξαρτάται από τα …κέφια του εργοδότη του. Παλεύουμε για την τελική αποσύνδεση της άδειας παραμονής από τα ένσημα. Μέχρι τότε μεταβατικά μείωση του αριθμού των ενσήμων στα 50-80 (μίνιμουμ για ανανέωση βιβλιαρίου υγείας).

* Χαρτιά σε όσους δεν έχουν, με μια διαδικασία ανοικτή χωρίς ημερομηνίες λήξης.

* Όχι στη σύνδεση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας με την άδεια παραμονής μακράς διάρκειας.

* Πολιτικό άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες. Φτάνει πια η κοροϊδία της αναγνώρισης μόλις 1-1,5% των προσφύγων.

* Ίσα δικαιώματα με τους έλληνες εργαζόμενους και νεολαία.

***

Καλούν: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων, πάνω από 65 μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ τους και η Y.R.E

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,246ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα