Δελτίο Τύπου της «Πρωτοβουλίας των 1000» για τις «μεταρρυθμίσεις» Βαρουφάκη

Πρωτοβουλία των 1000
Αθήνα 26-2-2015

 
Δελτίο Τύπου

Το πρόγραμμα των «μεταρρυθμίσεων» που κατέθεσε ο Γ. Βαρουφάκης, εκ μέρους της κυβέρνησης «με κορμό τον Σύριζα» σε συμφωνία με την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ αναδεικνύει την συνέχιση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της ξένης επιτήρησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας τουλάχιστον και για τους επόμενους 4 μήνες.

Η συνθήκη αυτή ανατρέπει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και αντιβαίνει την προγραμματική δέσμευση για άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Η πρωτοβουλία των 1000 η οποία συνεργάστηκε εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς πάνω στην βάση αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης, διεκδικεί από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση όλων των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Ταυτόχρονα στηρίζει όλες τις λαϊκές και εργατικές κινητοποίησες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, την άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων καθώς και την δραστική διαγραφή του δημοσίου χρέους.

Η πρωτοβουλία των 1000 επιμένει ότι μοναδική κατεύθυνση που μπορεί να δώσει νικηφόρα προοπτική στην ελληνική κοινωνία είναι η συγκρότησή ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου στην βάση του πολιτικού πλαισίου  «ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ» και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και πολιτικές και οργανωτικές προετοιμασίες ώστε να μην υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό που να οδηγεί σε συνθήκες εθνικής υποτέλειας και υποταγής των συμφερόντων των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και τις άρχουσες τάξεις της Ελλάδας και της ΕΕ. Η πρωτοβουλία των 1000  θα κάνει ότι είναι δυνατό για την άμεση ενημέρωση, και εκλαΐκευση των εξελίξεων για την αγωνιστική ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Είναι αναγκαίο σε κάθε γωνία της Ελλάδος, στο επόμενο διάστημα, να γίνουν συζητήσεις να ενημερωθεί ο λαός για τα ενδεχόμενα που έχει μπροστά του, να ενεργοποιηθεί το λαϊκό κίνημα να αναλάβει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα