Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο ματαιώνουν την ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ.) Τ.Κ. 15126 – ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 – FAX 2108043182

26.4.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ματαίωση της ρατσιστικής πρωτοβουλίας της Χρυσής Αυγής για αιμοδοσία μόνο για Έλληνες

Η νεοναζιστική οργάνωση χρυσή αυγή εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τα μέλη και τους συντοπίτες μας σε όλη την Ελλάδα, ότι στις 27/04/2013 η οργάνωση χρυσή αυγή θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», αιμοδοσία μελών, υποστηρικτών και φίλων του κόμματος μας. Η συνέχιση της προσπάθειας αυτής θα αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, καθώς και την ελπίδα για ζωή, που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μας, με πολύτιμο αίμα για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη».

Τα διεστραμμένα μυαλά των φασιστών προσπαθούν να μετατρέψουν μια ύψιστη εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης σε πεδίο εφαρμογής των φασιστικών και ρατσιστικών τους αντιλήψεων για ανώτερες και κατώτερες φυλές, για καθαρό και βρώμικο αίμα, αντιλήψεις που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων στην πρόσφατη ιστορία.

Το αίμα μεταγγίζεται σε όποιον το έχει ανάγκη, με αμιγώς ιατρικά κριτήρια, ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, φυλή, χρώμα, θρησκεία, ιδεολογία.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο έχει υποχρέωση να διευκρινίσει άμεσα, υπεύθυνα και με σαφήνεια, με δημόσια ανακοίνωσή της, ότι δεν αποδέχεται αιμοδοσία μόνο για Έλληνες και ότι το αίμα χορηγείται σε όποιον το έχει ανάγκη.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας, την 1η ΥΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο, την ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου και όλους τους φορείς των όμορων δήμων (Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια) να διαμαρτυρηθούν και να συνεργαστούν προκειμένου να ακυρώσουμε την προγραμματισμένη με όρους-ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ αιμοδοσία της ναζιστικής – ρατσιστικής "Χρυσής Αυγής".

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζόμενων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα