Array

ΔΕΗ: …Περάστε κόσμε…

Του Αντώνη Δημάκη

Κρυφτούλι διοίκησης-ΓΕΝΟΠ

Το τρία στα τρία έκανε η διοίκηση της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης ΔΕΚΟ της χώρας συνεδριάζοντας για άλλη μια φορά κρυφά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που απειλούνται από την πραξικοπηματική απόφαση του εκλεκτού της κυβέρνησης Τ. Αθανασόπουλου για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από την πίσω πόρτα, αλλά το σύνολο του εργαζόμενου κόσμου που ήδη πληρώνει και ετοιμάζεται να πληρώσει και νέες αυξήσεις τιμολογίων.

Την ίδια ώρα τα φιλέτα ετοιμάζονται να σερβιριστούν στους ιδιώτες εκτινάσσοντας για μια ακόμα φορά τα κέρδη τους.

RWE

Η διοίκηση της ΔΕΗ δείχνοντας την αλληλεγγύη της στην γερμανική RWE, της προσφέρει καταφύγιο και χρυσές δουλειές στην Ελλάδα με τη συμφωνία για την ανάληψη κατασκευής από πλευράς της γερμανικής εταιρείας 5 μονάδων παραγωγής ενέργειας με βάση το λιθάνθρακα.

Αντί να γίνουν λοιπόν δημόσιες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό να είναι φτηνό και επαρκές ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες σε ιδιώτες για την εκμετάλλευση όσων οι εργαζόμενοι έχτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία και τις τσέπες μας γίνονται κερδοφόρες μετοχές για το μεγάλο κεφάλαιο, έτσι απλά.

Αγγελόπουλος uber alles

Στην τελευταία συνάντηση (04/04) όσων πιστών του Δ.Σ. έχουν απομείνει σε Αθανασόπουλο και κυβέρνηση (7 στους 11), υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας ΔΕΗ και Χαλυβουργικής της οικογένειας Αγγελόπουλου για την δημιουργία μονάδας ρεύματος εντός της Χαλυβουργικής με συμμετοχή της ίδιας με 51% και της ΔΕΗ με 49%, στα πρότυπα δηλαδή της συμφωνίας με την RWE.

Η μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής δεν πτόησε τους διοικούντες αποκαλύπτοντας πόσο ανοιχτά είναι τα αυτιά τους απέναντι στην κοινωνία που δεν αντέχει και δεν θέλει νέες Πτολεμαΐδες.

Μάλιστα η ΔΕΗ θα αγοράζει το ρεύμα κατά 35% ακριβότερα από την συγκεκριμένη μονάδα. Έτσι η ιδιωτικοποίηση περνάει «μέσω Λαμίας» και ανοίγει την όρεξη και σε άλλους μνηστήρες (Βαρδινογιάννης και σία) για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Συντονισμός και δράση

Φτηνό ρεύμα και καθαρή ζωή είναι το σύνθημα που πρέπει να ενώσει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την καταστροφική απληστία του ιδιωτικού κεφαλαίου για ολοένα και περισσότερο κέρδος την ίδια στιγμή που το κόστος φορτώνεται στις δικές μας πλάτες.

Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσια και να εκσυγχρονιστεί με βάση τις ανάγκες του κόσμου και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα