Δε θα πάρεις σύνταξη ποτέ, μουσικέ, μουσικέ…

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»

Στις 22 Ιανουαρίου τα σωματεία καλλιτεχνών (ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα νέα ηλικιακά όρια που θεσπίζουν οι  αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης ουσιαστικά καταργούν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα για το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου, το οποίο θα πρέπει κυριολεκτικά να ξεπεράσει τα φυσικά του όρια (ας φανταστούμε πχ ένα χορευτή να χορεύει στη σκηνή μέχρι τα 67 του χρόνια).

Μετά τη μουσική πορεία που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών, συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει το άσπρο μαύρο και να τους πείσει ότι το νέο ασφαλιστικό φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις και ότι έχει φιλολαϊκό ταξικό προσανατολισμό…

Στην έντονη διαμαρτυρία του προέδρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας, Διονύση Χρηστόπουλου για τα ψέματα και την πλήρη αναστροφή της πραγματικότητας, ο κ. Νεφελούδης είχε το θράσος να απαντήσει με «χιούμορ»(;), λέγοντας  «εσύ νέο παιδί είσαι, έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ!».

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει χωρίς ίχνος ντροπής τον έναν χρόνο «αριστερής» διακυβέρνησης. Μιας λέξης που έχει ξεφτιλίσει πλήρως. 

7,081ΥποστηρικτέςΚάντε Like
579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής