Βίντεο – viral στις ΗΠΑ: Νταρλέτα Σκράγκς VS Νηλ Καβούτο στο «FOX channel»

Εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν δει μέχρι στιγμής τη συνέντευξη που έδωσε η συντρόφισσα Νταρλέτα Σκραγκς («Σοσιαλιστική Εναλλακτική» – αδελφή οργάνωση του «Ξ» στις ΗΠΑ) στον τηλεοπτικό σταθμό «FOX channel» και στο δημοσιογράφο Νηλ Καβούτο.

Το «FOX channel» είναι ένας από τους πιο συντηρητικούς, με πανεθνική εμβέλεια, τηλεοπτικούς σταθμούς των ΗΠΑ, υπερασπίζεται χωρίς προσχήματα τους πολιτικούς του κατεστημένου και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με σαφή προτίμηση στους υποψήφιους των Ρεμπουπλικάνων. Ο στόχος του Καβούτο δεν ήταν να προβάλει, βέβαια, αλλά να στριμώξει και να «εκθέσει» τη Νταρλέτα.

Η Νταρλέτα εξηγεί γιατί συμμετέχει στις μαζικές διαδηλώσεις για δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί δεν υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων των «Δημοκρατικών» κ.α.

Αν και στην αρχή της συνέντευξης ο Καβούτο αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι οι κινητοποιήσεις για τη δωρεάν παιδεία είναι εντυπωσιακές σε μέγεθος και παλμό, σε όλη τη διάρκειά της, αναμασά τα γνωστά επιχειρήματα: «δεν υπάρχουν λεφτά για δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους», «ακόμη κι αν φορολογούσες τους πλούσιους δε θα μπορούσες να χρηματοδοτήσεις αυτά που θεωρείς σημαντικά»… κλπ.

Η Νταρλέτα από τη μεριά της, περιγράφει το πως οι ΗΠΑ ξοδεύουν τεράστια ποσά σε στρατιωτικές δαπάνες, στην ανανέωση του πυρηνικού τους οπλοστασίου, σε φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, σε φυλακές κ.α. Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες επιβίωσης, ενώ οι φοιτητές αδυνατούν να αποπληρώσουν τα υπέρογκα φοιτητικά δάνεια που πήραν, προκειμένου να αποκτήσουν τα στοιχειώδη εφόδια για τη ζωή τους.

Η συνέντευξη αυτή της Νταρλέτα Σκράγκς έχει γίνει viral στα αμερικανικά social media.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής