CYTA Hellas – το σωματείο δίνει τη μάχη, το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ υποσκάπτει

Με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στη CYTA Hellas περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παλεύει για τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο χώρο. Και συγκεκριμένα για το δικαίωμα όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, καθώς και του σωματείου, να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, με τους εργαζόμενους. Επίσης, ενάντια στις μετακινήσεις συναδέλφων που μπορεί να έχουν τα χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής μεροληψίας ή δίωξης – όπως ήταν η περίπτωση του (ενός) εκπροσώπου του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο ΔΣ του σωματείου.
Το σωματείο στήριξε την καταγγελία της «Ταξικής Ενότητας» (που εντάσσεται στο ΣΕΤΗΠ – συνδικάτο εργαζομένων σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική που ιδρύθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ σε αντιπαράθεση με τα επιχειρησιακά σωματεία του χώρου) στην Επιθεώρηση Εργασίας για την άρνηση της εργοδοσίας να επιτρέψει την ελεύθερη επαφή με τους εργαζόμενους, και στήριξε τον εκπρόσωπο της «Ταξικής Ενότητας» όταν αυτός κατάγγειλε συνδικαλιστική δίωξη. Στη συνέχεια όμως ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κατάγγειλε… το σωματείο ταυτίζοντας το με την εργοδοσία.
Με άλλα λόγια, αν δεν υποστηρίξεις το ΚΚΕ είσαι εργοδοτικός αλλά και αν το υποστηρίξεις, πάλι εργοδοτικός είσαι. Έχουμε συνηθίσει μ’ αυτού του είδους την παράνοια από τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Διαβάστε στη συνέχεια την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

 

Αυθαιρεσία της εργοδοσίας από τη μια, αδιαλλαξία και παραταξιακές εμμονές από την άλλη

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 26/7 η παράταξη «Ταξική Ενότητα» κατέθεσε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καταγγελία κατά της διοίκησης της Cyta Hellas για παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικής δράσης καθώς τους απαγορεύτηκε η είσοδος στους χώρους εργασίας του κτιρίου της Μεταμόρφωσης για διαμοιρασμό φυλλαδίων και ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με εργασιακά θέματα.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη στις 14/9 όταν εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas και μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν το κτίριο της Μεταμόρφωσης με σκοπό να ενημερώσουν και να ενημερωθούν από τους συναδέλφους τους σχετικά με εργασιακά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου κοινοποίησε την στήριξή του στην προσφυγή της παράταξης «Ταξική Ενότητα» εγγράφως στο Σ.ΕΠ.Ε. και κατέθεσε επίσης καταγγελία κατά της εργοδοσίας για παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικής δράσης.

Κατόπιν αυτού η επιτροπή επαφών της διοίκησης κάλεσε στις 29/9 σε συνάντηση το Δ.Σ. του σωματείου και τους εκπροσώπους της παράταξης «Ταξική Ενότητα» με σκοπό να βρεθεί λύση στα τα θέματα που έχουν ανακύψει.

Την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης ανακοινώθηκε σε συνάδελφο, μέλος του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου και εκπρόσωπο της παράταξης «Ταξική Ενότητα», η μετάθεση του σε άλλο τμήμα χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί το όργανο (Δ.Σ.) και χωρίς προφανώς να έχει την σύμφωνη γνώμη του, όπως άλλωστε ορίζει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 (Άρθρο 14 παρ. 9). Ο συνάδελφος την θεώρησε δυσμενή μετάθεση και συνδικαλιστική δίωξη με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να το σεβαστούν και να αρνηθούν να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα με την εργοδοσία πριν να συζητηθεί ή να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

Στην συνέχεια διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιζόμασταν καλύτερα το ζήτημα του συναδέλφου, προς μεγάλη μας έκπληξη δεχθήκαμε επιθετική κριτική από τον ίδιο και κατηγορίες ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια επιχειρήματα με την εργοδοσία εναντίον του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί της ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματά του.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους γι’ αυτά τα συμβάντα ώστε να μην κυκλοφορούν αναληθείς ενημερώσεις και κακόβουλα σχόλια.

Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο ώστε να διαφυλάξει και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και σε κάθε προσπάθεια διάσπασης και αποπροσανατολισμού του σωματείου εργαζομένων από τους στόχους του.

 

 

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas
[email protected]
http://cytahellasse.blogspot.gr
ΣΆΒΒΑΤΟ, 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2016

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα