7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης: κινητοποιήσεις γονέων και κατοίκων ενάντια στην κατασκευή προκάτ

Από τα τέλη Αυγούστου οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καθώς ο δήμος αποφάσισε να «λύσει» το πρόβλημα του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού μαθητών στα δημοτικά σχολεία δίνοντας δουλειά σε εργολάβους για την τοποθέτηση προκάτ! Τα έργα προχώρησαν αλλά διεκόπησαν στις 3/10 μετά από απόφαση του ΚΕΠΕΚ (ΚΕντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) και μετά από κινητοποιήσεις των γονέων. Όμως το προαύλιο του σχολείου δεν έχει αποκατασταθεί, πράγμα που απειλεί την ασφάλεια των παιδιών!

Στην Ελλάδα του Μνημονίου το κοινωνικό κράτος διαλύεται. Τα λεφτά για την Παιδεία μειώνονται ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες και σημαντικές. Οι περικοπές αυτές δεν είναι «νούμερα» στα σχέδια μερικών τεχνοκρατών αλλά πραγματικές πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Ο λαός της Νέας Σμύρνης πρέπει να στηρίξει τον αγώνα των γονέων και να παλέψει για τη δημιουργία νέων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κάνουν μαθήματα σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δημοσιεύουμε την τελευταία ανακοίνωση της  Επιτροπής γονέων 7ου Δημ. Σχολείου Ν. Σμύρνης:

ΠΡΟΣ: MME                                                            

5/10/2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Από τις 10/9/2012, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης  (Ευξ. Πόντου 73 και Αγ. Σαράντα) έχει σημανθεί ως εργοτάξιο κι εκτελούνται έργα που απειλούν την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών. Με εντολή του ΚΕΠΕΚ –ύστερα από αλλεπάλληλες κλήσεις των γονέων- τα έργα διεκόπησαν στις 3/10.

Το προαύλιο όμως δεν αποκαταστάθηκε παρά τις υποδείξεις του ΚΕΠΕΚ. Αύριο 6/10 οι μπουλντόζες μπαίνουν στο 7οΔημοτικό κι ένας θεός ξέρει σε τι χώρο θα προαυλιστούν τη Δευτέρα τα παιδιά μας!

Ζητούμε τη συμπαράστασή σας με δημοσίευση του θέματος.

Ζητούμε τη συμβολή σας στην αγωνία μας!

Επιτροπή γονέων 7ου Δημ. Σχολείου Ν. Σμύρνης

Τηλ. Επικοινωνίας: 6984 297987 / 6936892350 / 6976797844

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα