Βόμβα μεγατόνων

Στον αέρα οι συμβασιούχοι καθηγητές της Αρχιτεκτονικής και του ΠΘ

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στη Γενική Συνέλευση Τμήματος της Αρχιτεκτονικής (με τους καθηγητές). Αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων καθηγητών (των λεγόμενων “407”) που έχουν ξεπεράσει τα 3 χρόνια διδασκαλίας στο τμήμα μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι συμβασιούχοι καθηγητές του τμήματος δεν θα έχουν δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασής τους από το Σεπτέμβρη!

Αιτία είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε στις 8 Μάρτη 2007. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή και με βάση μια νέα ερμηνεία του νόμου περί συμβασιούχων καθηγητών, είναι παράνομη η ανανέωση της σύμβασης ενός πανεπιστημιακού καθηγητή για περισσότερα από 3 χρόνια. Με βάση αυτή την ερμηνεία-απόφαση, μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν πλήρωσε τα δεδουλευμένα σε 18 συμβασιούχους. Το θέμα άνοιξε στο ΠΑ.ΜΑΚ. αλλά αφορά όλα τα πανεπιστήμια και ειδικά τα περιφερειακά.

Οι επιπτώσεις από την εξέλιξη αυτή θα είναι τεράστιες. Για τους ίδιους τους διδάσκοντες αυτό θα σημαίνει ότι βγαίνουν αναγκαστικά στην ανεργία…Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία θα αντιμετωπίσει τόσο το τμήμα αρχιτεκτονικής όσο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνολικά καθώς σχεδόν όλα τα τμήματα στηρίζουν τη λειτουργία τους, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στη διδασκαλία συμβασιούχων καθηγητών.

Όσον αφορά την Αρχιτεκτονική, ακόμη και στο “αισιόδοξο” σενάριο που όλοι οι συμβασιούχοι καθηγητές αντικατασταθούν από ίσο αριθμό νέων καθηγητών, τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγάλα. Πολλοί συμβασιούχοι έχουν αναλάβει ερευνητικά και διπλωματικές, ενώ παράλληλα σπάει η συνέχεια στη λειτουργία του τμήματος.

Σε συνεργασία με τους άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους, τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων και όλους τους Συλλόγους του ΠΘ πρέπει να απαιτήσουμε:

· Άμεση ανανέωση όλων των Συμβάσεων των Διδασκόντων “407”.

· Καμιά απόλυση. Καμιά άρνηση πληρωμής δεδουλευμένων.

· Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του ΠΘ σε διδακτικό προσωπικό από καθηγητές μόνιμης, αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης.

27/6/07

“Ρωγμή” στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα