Array

Βόλος: Συγκέντρωση υποστήριξης στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ, 16/2

Ανακοίνωση της οργάνωσης του  «Ξ» στον Βόλο, 15/02/2016

Συγκέντρωση υποστήριξης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ, Τρίτη 16/02/2016 στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο

Το Ξεκίνημα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση υποστήριξης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ, την ερχόμενη Τρίτη (16/02/2016) στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο.

Οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ συνεχίζουν για 3η συνεχόμενη βδομάδα τις κινητοποιήσεις τους (3ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια) ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών που προωθεί η πολυεθνική Continental / Contitech στην οποία ανήκει το εργοστάσιο.

Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ αλλά όλη την εργατική τάξη και το λαό της πόλης. Η ανεργία στο Βόλο έχει χτυπήσει κόκκινο, με δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο της τοπικής οικονομίας γεγονός που συμπαρασύρει και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Παράλληλα, τα εργατικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις ξηλώνονται σχεδόν σε όλα τα εργοστάσια. Οι βιομήχανοι απαιτούν δραστικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων και ταυτόχρονα θέλουν να επιβάλουν εργασιακές σχέσεις λάστιχο, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κερδοφορίας τους: εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις, εργολαβική εργασία αντί για μόνιμες προσλήψεις κοκ. Με δυο λόγια, θέλουν να τσακίσουν συλλογική δύναμη των εργαζομένων και των ίδιων των συνδικάτων.

Για αυτό απαιτείται ένα μέτωπο αγώνα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ και την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα συντονισμός των εργαζομένων όλων των εργοστασίων που αντιμετωπίζουν επιθέσεις (ΙΜΑΣ, ΣΥΡΜΑ, Λεβεντέρης, ΒΕΜΕΚΕΠ, Χαλυβουργία κοκ).

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση της Τρίτης πήρε ο «Ταξικός Συντονισμός για την Ανατροπή». Ακολουθεί το κάλεσμα του «Συντονισμού», το οπίο προσυπογράφει και το «Ξεκίνημα».

ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργάτες

Εκδήλωση αλληλεγγύης οργανώνει ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής την Τρίτη 16/02 συγκέντρωση για τον αγώνα των εργατών του ΙΜΑΝΤΑ στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο-Βόλος

Στους εργάτες της ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ θυγατρικές της πολυεθνικής CONTINENTAL

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργατών ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσα σε ένα φλεγόμενο πλέον τοπίο όπου ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια αποτελούν τον εφιάλτη του Μνημονίου Νο 3 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά τις απειλές της εργοδοσίας για προσαρμογή της εργασίας στα επίπεδα του μικρομάγαζου που αποτράπηκαν με την άμεση δράση των εργατών και τη συμπαράσταση αρκετών δυνάμεων, η πολυεθνική επανήλθε αποφασισμένη. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ήδη υποταγμένη στο κουαρτέτο (ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ/ESΜ) των τοκογλύφων και πρόκειται να φέρει πολύ σύντομα το εργασιακό πακέτο. Πιο πίσω από αυτήν, περιμένουν και τα υπόλοιπα κοράκια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κόμμα Κεντρώων), αλλά και οι φασίστες της ΧΑ, που προσπαθούν να αποδείξουν στα αφεντικά τους ότι μπορούν να κάνουν πιο καλά τη βρώμικη δουλειά».

Μια μέρα μετά τις μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό ή καλύτερα ασφαληστρικό, είναι προφανές στον καθένα πια ότι η μαζική ανεργία, οι εκ περιτροπής και ελαστικές σχέσεις εργασίας υποκατέστησαν στην εποχή των μνημονίων τη μόνιμη και σταθερή δουλειά που με τη σειρά της εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Όταν δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ασφάλεια στη δουλειά, μπορεί να υπάρξει πραγματική κοινωνική ασφάλιση που να προστατεύσει την αναπλήρωση της εργατικής δύναμης;

Η πολυεθνική CONTINENTAL εφαρμόζοντας τη προσφιλή τακτική φιλοδωρημάτων πέτυχε την οικειοθελή αποχώρηση (απόλυση επί της ουσίας) εργαζομένων μειώνοντας δραστικά τις πραγματικές θέσεις εργασίας ενώ αποφάσισε επιπλέον απολύσεις εργατών στη βάση του προκλητικού διευθυντικού δικαιώματος.

Οι αμφιταλαντεύσεις της πλειοψηφίας του σωματείου, «να φύγουν όσοι φύγουν για να γλυτώσουν οι υπόλοιποι» μόνο δεινά φέρνει σε όλους. Κάνοντας ένα βήμα πίσω αρχίζει συνήθως ένας μεγάλος κατήφορος. Αυτό δείχνει η εμπειρία της εποχής των μνημονίων και της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Για να νικήσουν οι εργάτες του ΙΜΑΝΤΑ πρέπει να υπερβούν τα όρια της σύγκρουσης με την εργοδοσία και της δικαστικής και θεσμικής αντιπαράθεσης, να διευρύνουν το ορίζοντα του αγώνα τους, ενώνοντας με δικιά τους πρωτοβουλία την τάξη μας, θέτοντας το κρίσιμο ερώτημα ποιος παράγει για ποιον και τι διανέμεται στους εργάτες. Ας μην περιμένουν βοήθεια στα υπουργεία, στους διαδρόμους, στις διαιτησίες ή από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που ακόμα κι όταν οργανώνει (απρόθυμα) καμιά διαδήλωση δεν είναι πρόθυμη ν΄ αγγίξει ούτε μια τρίχα από την ιδιοκτησία του κεφαλαίου.

Σήμερα δεν υπάρχουν ημίμετρα: ή θα τεθεί ως κεντρικός στόχος η εθνικοποίηση του εργοστασίου χωρίς αποζημίωση στο πολυεθνικό κεφάλαιο και να τεθεί κάτω από εργατικό έλεγχο προκειμένου να ρυθμίσουν οι εργάτες την παραγωγή σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες ή οι καπιταλιστές θα συνεχίσουν να παίζουν με τη ζωή μας κοιτώντας τους ισολογισμούς τους, τα διεθνή χρηματιστήρια και τις γεμάτες τσέπες τους.

Παρά τις υποχωρήσεις και τις αμφιταλαντεύσεις υπάρχει δρόμος. Ο δρόμος της ενότητας όλων των εργατών, εργαζομένων κι ανέργων, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνιμων, ευέλικτων κι επισφαλών, Ελλήνων και μεταναστών που μπορεί να συντρίψει τους πολυεθνικούς ομίλους και κάθε κυβέρνηση που νομοθετεί για αυτούς κι αφήνει το σύνολο των εργατών στο δρόμο, με μισθούς πείνας και σε συνθήκες δουλείας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και καλούμε σε συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού στο σχεδιασμό όλων των ενεργειών για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και όσων κυβερνήσεων την υπηρετούν. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε ανοιχτή συγκέντρωση αλληλεγγύης, οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα την Τρίτη 16/02 στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο, επιδιώκοντας ο αγώνας των εργατών του ΙΜΑΝΤΑ να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας και να συνδεθεί με τη μεγάλη αναμέτρηση όλων μας ενάντια στην ασφαλιστική λαίλαπα.

Τρίτη 16/02 συγκέντρωση για τον αγώνα των εργατών του ΙΜΑΝΤΑ στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο-Βόλος

10/02/2016
Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής
συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα