Βόλος: πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της «Πρωτοβουλίας των 1000»

Του Νίκου Κανελλή

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση της «Πρωτοβουλίας των 1000» στο Βόλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 15 σύντροφοι/σσες, εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι, από τους περίπου 40 που έχουν υπογράψει το κείμενο της Πρωτοβουλίας μέσα από την πόλη του Βόλου.

Η συζήτηση ήταν πλούσια και κράτησε περισσότερο από δυο ώρες, Τα βασικά ζητήματα που πιάστηκαν ήταν το βάθεμα της κρίσης, η όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση, οι αντιστάσεις του εργατικού κινήματος, τα καθήκοντα της αριστεράς τόσο κινηματικά όσο και προγραμματικά. Η προοπτική της ανάδειξης μιας κυβέρνησης της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις που θα πυροδοτήσει ένα τέτοιο γεγονός ήταν επίσης στο επίκεντρο όλων των τοποθετήσεων. Κοινή ήταν η εκτίμηση όλων ότι η Πρωτοβουλία των 1000 μπορεί να παίξει ρόλο καταλύτη στις εξελίξεις.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη συγκρότησης στην περιοχή και σαν πρώτο βήμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας στο Βόλο μέχρι το τέλος του Γενάρη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,180ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα