Βόλος – πολύ μαζική εκδήλωση των «Δρόμων Συνεργασίας»

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ανοιχτή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού η αίθουσα του δημαρχείου του Βόλου γέμισε ασφυκτικά με περισσότερα από 200 άτομα. Οι εισηγήσεις έκαναν έναν απολογισμό της δράσης της παράταξης, αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και έθεσαν σαν στόχο την πρωτιά και έναν αριστερό δήμο Βόλου, κάτι που δεν είναι βέβαια εύκολο ή απλό. Πάντως, εκτός από πολλούς αγνούς αγωνιστές στην εκδήλωση συμμετείχαν και αρκετά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, άλλοι που έχουν πράγματι μετακινηθεί προς τα αριστερά και άλλοι επειδή βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ το νέο όχημα για την εξουσία.

Η τοπική οργάνωση του «Ξ» στο Βόλο είχε διακριτή παρουσία στην εκδήλωση. Στην τοποθέτησή μας εξηγήσαμε ότι το πρόγραμμα της παράταξης πρέπει να είναι σαφές και ριζοσπαστικό και όχι διαχειριστικό της λιτότητας, είπαμε ότι χρειάζεται να υπάρξει άνοιγμα και συνεργασία με άλλες αριστερές δυνάμεις (και ειδικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά όχι με καιροσκόπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης υποστηρίξαμε ότι είναι απαραίτητο η παράταξη να έχει πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες να αναδείξουν τον/την επικεφαλής ο οποίος να λογοδοτεί σε συνελεύσεις της παράταξης. Η τοποθέτησή βρήκε ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο και είναι ενδεικτικό ότι ήταν η μόνη τοποθέτηση που διακόπηκε από χειροκροτήματα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα