Βόλος: Πετυχημένη εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

Tου Γιάννου Νικολάου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης» (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την Τετάρτη 18 Φλεβάρη στο Βόλο. Πάνω από 100 άτομα, μέλη και φίλοι της παράταξης συμμετείχαν σε μια πλούσια συζήτηση με αρκετές παρεμβάσεις σχετικά με το ζήτημα των εναλλακτικών μορφών διαχείρισης των απορριμμάτων σε σχέση με αυτό που υπάρχει ως δεδομένο σήμερα.

Η εκδήλωση είχε τέσσερεις καλεσμένους ομιλητές, τους Τάσο Κεφαλά και Βαγγέλη Στογιάννη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και γεωπόνο αντίστοιχα, μέλη της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) τον Γιώργο Σταμπουλή, Περιφερειακό Σύμβουλο με την κίνηση «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» και Λέκτορα στο τμ. Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. και το Μάρκο Βαξεβανόπουλο, γεωλόγο, υποψ. Διδάκτορα του Α.Π.Θ. και μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας».

Όλοι οι ομιλητές καταπιάστηκαν με διαφορετικές εμφάσεις τόσο στην υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα στο Βόλο αλλά και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, όσο και με την πρόταση για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων που βασίζεται στη διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης καθώς και την ευθύνη για το συντονισμό της συζήτησης είχε ο σ. Νίκος Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Οι Δρόμοι Συνεργασίας τόσο προεκλογικά όσο και τώρα έχουν θέσει τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων πολύ καθαρά και την τελευταία περίοδο που έχει ανοίξει το θέμα και στο δήμο Βόλου έχουν γίνει μια σειρά κινήσεις με αρθρογραφία στον τύπο, συνεντεύξεις κλπ, έτσι ώστε να δοθεί μια λύση στο μείζον ζήτημα που έχει να κάνει τόσο με το περιβάλλον εν γένει όσο και με την καθημερινότητα και την υγεία των πολιτών.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και τα σχετικά βίντεο θα αναρτούνται σταδιακά εδώ

Περισσότερα για το ζήτημα, αρθρογραφία αλλά και την ολοκληρωμένη πρόταση μπορείτε να αναζητήσετε στην αντίστοιχη κατηγορία άρθρων πατώντας εδώ, όπως επίσης και στο blog της ΠΡΩΣΥΝΑΤ εδώ.

 
Δείτε εδώ το βίντεο από το άνοιγμα του σ. Νίκου Κανελλή

###YOUTUBEVIDEO###

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα