Array

Bόλος: Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» συμπαραστέκονται στους απολυμένους της Vodafone

Σε συνεδρίαση του συντονιστικού της δημοτικής κίνησης Βόλου «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», παράταξη στην οποία συμμετέχει και το «Ξ», έγινε ενημέρωση για τον αγώνα των εργαζομένων της Vodafone και υιοθετήθηκε το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης το οποίο συνυπογράφουν και οι 9 δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης.  

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην Vofafone 

H Vodafone με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ απολύει εργαζόμενους που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους

Να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδελφισσών και συναδέλφων Κωστοπούλου και Σιδέρη

Ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση της Vodafone προχώρησε σε νέες απολύσεις εργαζομένων για συνδικαλιστικούς λόγους.

Στις 25/5 απέλυσε τη Βίκη Κωστοπούλου, εργαζόμενη με το δουλεμπορικό καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων και στις 2/6 απέλυσε τον Χάρη Σιδέρη, και πάλι ενοικιαζόμενο εργαζόμενο, μέλος της μέλος Επιτροπής του Επιχειρησιακού Σωματείου. Ο Χάρης Σιδέρης εργαζόταν επί 4,5 χρόνια συνεπέστατα στην εταιρεία, με εξαιρετική απόδοση ακόμα και για τα δεδομένα της διοίκησης, με το μισθό πείνας των 330 ευρώ για 5ωρη εργασία. Η Βίκη Κωστοπούλου εργαζόταν 2,5 χρόνια στην εταιρία χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ οποιοδήποτε παράπονο γι’ αυτήν. Ο πραγματικός λόγος για την απόλυση των δυο εργαζομένων είναι η συνδικαλιστική τους δράση.

Μετά τις επανειλημμένες προσχηματικές αρνήσεις της Διοίκησης να υπογράψει την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις εκατοντάδες απολύσεις που τις βαφτίζει «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, την αντικατάσταση των παλαιότερων εργαζομένων της με το φτηνό προσωπικό από τις εταιρείες υπενοικίασης, με μισθούς π.χ. 290 ευρώ μικτά για 4ωρο, την μεταφορά με το έτσι θέλω ολόκληρων τμημάτων σε εργολάβους, το επόμενο βήμα είναι η απόλυση αυτών που μάχονται και διεκδικούν.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Vodafone (ΠΑΣΕ Vodafone).

Οι απολύσεις των εργαζομένων (ενοικιαζόμενων και μη) δεν πρέπει να περάσουν.

Στεκόμαστε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα και οι εργαζόμενες/οι  να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.

Παράλληλα θα ξεκινήσουμε εκστρατεία προς την κοινωνία, έξω από τα καταστήματα της εταιρείας, την γυαλιστερή «βιτρίνα» της, ώστε να γίνει γνωστό ποια είναι η πραγματική Vodafone.

Να γίνει γνωστό ότι πίσω από το φιλικό προσωπείο της μεγάλης επιχείρησης με την πολυδιαφημισμένη «εταιρική ευθύνη», κρύβεται μια αδίστακτη εργοδοσία που για να ρίξει το εργατικό κόστος και να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα συνεργάζεται με δουλεμπορικά κάτεργα τύπου CQS/Paladino, Adecco/Atlas, Manpower κ.α., – εταιρίες που  «νοικιάζουν» ανθρώπους, με μόνο σκοπό να βγάλουν κέρδη.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό τους σωματείο για:

 • Το σταμάτημα των απολύσεων

 • Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδελφισσών και συναδέλφων  Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη

 • Την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, την πρόσληψη των συναδέλφων και των συναδελφισσών από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται

 • Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

 • Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Για τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» οι δημοτικοί σύμβουλοι

 • Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ελένη, 
 • Αποστολάκης Ιάσονας,
 • Γαργάλας Κώστας, 
 • Δούρας Αλέκος, 
 • Δραμητινός Ματθαίος, 
 • Κανελλής Νίκος, 
 • Κοκκκινάκη Φωτεινή, 
 • Μολοχίδης Γιάννης, 
 • Πατσιαντάς Μαργαρίτης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα