Βόλος: μαζική κινητοποίηση υπέρ των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ

Ξεκίνημα Βόλου
Βόλος,16/2/2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση – συλλαλητήριο υποστήριξης στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και τις υπόλοιπες εργοδοτικές επιθέσεις.

Στη συγκέντρωση (την οποία κάλεσε ο «Ταξικός Συντονισμός», το ΕΕΚ και το «Ξεκίνημα» μαζί με το σωματείο των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ) συμμετείχαν δεκάδες εργάτες από τον ΙΜΑΝΤΑ, εργάτες και συνδικαλιστές από τον Λεβεντέρη, τη Χαλυβουργία, τον Γαλανό και άλλους εργασιακούς χώρους καθώς και πολλοί αλληλέγγυοι.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με μαζικό μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στον κόσμο που περνούσε από την Ερμού και με μικροφωνική που ενημέρωνε για τον αγώνα των εργαζομένων. Στη συνέχεια έγιναν σύντομες ομιλίες, κατά σειρά, από τους Δ. Βέγγο (μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ) Α. Τάκο (μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Λεβεντέρη) Α. Παπαθανασίου (εκ μέρους του «Ταξικού Συντονισμού») Ν. Κανελλή (μέλος του Ξεκινήματος και δημοτικού συμβούλου Βόλου) και Γ. Χατζηγιάννη (μέλος του «Ταξικού Συντονισμού» και του ΕΕΚ).

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε δυναμική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου με συνθήματα όπως «Νίκη στους εργάτες του ΙΜΑΝΤΑ», «ΣΥΡΜΑ και ΙΜΑΣ, ανήκουνε σ` εμάς», «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» κα. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στον κόσμο.

Από την πλευρά της η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Σωματείου ενώ επιπλέον έχει θέσει όλους τους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια.

Πρόκειται για κινήσεις που στοχεύουν στο να καμφθεί η αντίσταση των εργαζομένων οι οποίες όμως έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αύριο (Τετάρτη 17/2) το Σωματείο προσφεύγει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και την Παρασκευή (19/2) θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων για τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα. Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες για συντονισμό των κινητοποιήσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ και άλλων εργοστασίων με αντίστοιχες επιθέσεις.

Το Ξεκίνημα Βόλου πήρε μέρος στη σημερινή συγκέντρωση και επιπλέον, όλο το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει εκστρατεία αλληλεγγύης μέσα στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα