Βόλος: ανεξαρτητοποίηση των Συμβούλων του «Ξ» από δημοτική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ

Με δελτίο τύπου που έκδωσε το «Ξεκίνημα» Βόλου ανακοινώνει την ανεξαρτοποίηση των εκλεγμένων μελών του στο δημοτικό και τοπικό συμβούλιο της πόλης, συντρόφων Νίκου Κανελλή και Κώστα Ιατρόπουλου, από την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.  Μετά την υποταγή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρόικα, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της παράταξης έχουν πάρει εκφυλιστικό χαρακτήρα και αποτελούν δημόσιο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της οργάνωσης του «Ξ» στο Βόλο.

Για τις εξελίξεις στους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»

Είναι πλέον σε όλους φανερό ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» κινούνται σε τροχιά διάσπασης και βαθιάς εσωτερικής κρίσης. Η ουσιαστική αιτία της διάσπασης δεν είναι άλλη από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις: την υπογραφή του 3ου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόλυτη υποταγή του στην Τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις πολλαπλές διασπάσεις και αποχωρήσεις της προηγούμενης περιόδου.

Αναπόφευκτα αυτές οι κεντρικές εξελίξεις θα είχαν την αντανάκλασή τους και στους «Δρόμους Συνεργασίας» που αποτέλεσαν μια δημοτική παράταξη στην οποία συμμετείχαν μεν διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής ο βασικός κορμός.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ούτε πέρα ούτε έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής από την νέα συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έχει σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις στην ΤΑ: συνέχιση της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού, των περικοπών, της εφαρμογής του Καλλικράτη κοκ. Η αντίφαση ανάμεσα στον αντιμνημονιακό – αριστερό χαρακτήρα της διακήρυξης των «Δρόμων Συνεργασίας» και τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα έρχονταν στην επιφάνεια και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα.

Δυστυχώς, οι συλλογικές διαδικασίες των «Δρόμων Συνεργασίας» έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και καιρό. Έτσι, οι άνθρωποι που συμμετείχαν και συσπειρώθηκαν γύρω από την παράταξη δεν είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν συλλογικά αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Αντίθετα μαθαίνουν για τις εξελίξεις της παράταξής τους από τον Τύπο.

Το Ξεκίνημα, εδώ και καιρό, είχε θέσει αυτά τα ζητήματα στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης (και γραπτά) χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση. Σήμερα η διαίρεση είναι τόσο βαθιά και η αντιπαράθεση παίρνει τέτοια εκφυλιστικά χαρακτηριστικά που δεν μας επιτρέπει την παραμονή σε μια δημοτική παράταξη που όλα δείχνουν ότι κλείνει τον κύκλο της σαν μια συνεπής αντιμνημονιακή, αριστερή κίνηση.

Για αυτό οι σ. Νίκος Κανελλής (δημοτικός σύμβουλος Βόλου) και Κώστας Ιατρόπουλος (τοπικός σύμβουλος Βόλου) ανεξαρτητοποιούνται από τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και ενάντια στη φασίζουσα δημοτική αρχή Μπέου με γνώμονα και πυξίδα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί. Σε αυτό τον αγώνα θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με όλες τις συνεπείς αριστερές, αντιμνημονιακές και κινηματικές δυνάμεις της πόλης μας. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής