Array

Βόλος: 6 συλλογικότητες υπέρ του αγώνα των εργαζομένων της Vodafone


Η ανακοίνωση που ακολουθεί θα μοιραστεί την Τρίτη σε κοινή παρέμβαση των εργατικών και αριστερών οργανώσεων που υπογράφουν (στο τέλος του κειμένου) σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας με κατάληξη το κεντρικό κατάστημα της Vοdafone στο Βόλο 

Στις 25 Ιούνη το σωματείο εργαζομένων στη Vodafon προκηρύσσει τη δεύτερη απεργία μέσα στο διάστημα ενός μήνα με στόχο να σταματήσουν οι απολύσεις στην εταιρεία αλλά και να επαναπροσληφθούν οι πρόσφατα απολυθέντες εργαζόμενοι Βίκυ Κωστοπούλου και Χάρης Σιδέρης.

Το σωματείο εργαζομένων παλεύει την ενοποίηση όλων των εργαζομένων μέσα στην εταιρεία. Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια η Vodafone αντικαθιστά το μόνιμο και με σταθερή σχέση εργασίας προσωπικό, με επινοικιαζόμενους εργαζόμενους φτηνούς, ανακυκλούμενους και χωρίς δικαιώματα μέσω εταιρειών όπως οι CQS, Adecco/Atlas, Infoassist, Manpower, κ.α., αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι δυο πρόσφατες απολύσεις έχουν φρονηματικό και εκδικητικό χαρακτήρα γιατί ο Χ. Σιδέρης και η Β. Κωστοπούλου ήταν μπροστά στους αγώνες και στην προσπάθεια οργάνωσης των υπόλοιπων ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο σωματείο της Vodafone. Στόχος της εργοδοσίας είναι το να εμποδίσει το σωματείο να ενώσει όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους, που σαν αποτέλεσμα θα έχει να διεκδικηθούν με καλύτερους όρους τα δικαιώματα όλων.

Την ίδια περίοδο, στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, το σωματείο εργαζομένων της WIND, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Βόλο για να ενημερώσει για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, αγωνίζεται να σταματήσουν οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας,  με αξιοπρεπείς όρους εργασίας σε μια εταιρεία με εξίσου τεράστια κέρδη.

Οι αγώνες των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες εντάσσονται μέσα στους αγώνες όλων των εργαζομένων προκειμένου να αντιστραφεί η κοινωνική καταστροφή που συντελέστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και που οδήγησε στη λεηλασία  των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με το κεφάλαιο και την τρόικα φόρτωσαν την κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζομένων. Η νέα κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προέκυψε μετά τις εκλογές του Γενάρη υποχωρεί διαρκώς πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, επιχειρώντας έναν αδύνατο συμβιβασμό: το να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού και την ίδια στιγμή να πληρωθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η ίδια αναζητά αμφίβολες κόκκινες γραμμές στο ξεχασμένο πρόγραμμά της, με τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραμένουν τα επίδικα των διαπραγματεύσεων.

Για εμάς, η μόνη πραγματική κόκκινη γραμμή είναι οι αγώνες των εργαζομένων και γι αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα σωματεία VODAFON και WIND για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μαζί με το αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα απαιτούμε την άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων που επιτρέπουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την επινοικίαση εργαζομένων, την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων με διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς , την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. 

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της VODAFON για την επιτυχία της απεργίας τους και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, που είναι αιτήματα όλων μας:

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις
  • Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι συνάδελφοι Βίκυ Κωστοπούλου και Χάρης Σιδέρης
  • Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας, να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Να εφαρμοστούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Ενισχύουμε τη δράση όλων των αλληλέγγυων δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας, συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης που οργανώνεται στο Βόλο την Τρίτη, 23 Ιούνη στις 7μμ στα καταστήματα της VODAFON.

20/6/2015
Ενωτική Αριστερή Συνεργασία
Εργατική Αυτονομία – συνδικαλιστική κίνηση εργατών στον ΙΜΑΝΤΑ
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Κ.Ο. Μαγνησίας)
Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα