Βέλγιο: Αντιφασιστική δράση της LSP-MAS

Η NSV, φοιτητική οργάνωση που ανήκει στη μεγαλύτερη φασιστική παράταξη του Βελγίου, το Vlaams Blok, διοργάνωσε την ετήσια πορεία της, αυτή τη φορά στην Antwerp, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικά πόλεις και ισχυρότερη βάση του V.B. Η οργάνωση LSP-MAS (βελγικό τμήμα της CWI) διοργάνωσε την ίδια μέρα αντισυγκέντρωση με μεγάλη απήχηση, γεγονός που ανάγκασε ακόμα και τα ηγετικά μέλη του V.B. να υποστηρίξουν την φασιστική κινητοποίηση. Η συμμετοχή τους όμως δεν βοήθησε και πολύ αφού η πορεία είχε 200 άτομα σε μία πόλη που υποστήριζαν ότι είχαν την ισχυρότερη βάση τους.

Από την άλλη πλευρά η LSP-MAS στην αντισυγκέντρωση που είχε γίνει πριν 3χρόνια στην Antwerp είχε συγκεντρώσει 250 διαδηλωτές. Αυτή τη φορά τριπλασίασε τον αριθμό δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για μία αντί-φασιστική δράση. Η πορεία δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο, ενώ στη συνέχεια διοργανώθηκαν κοινωνικές συγκεντρώσεις σε εργατικές περιοχές όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε μία συζήτηση με θέμα "πώς να διεξάγουμε έναν αντι-φασιστικό αγώνα".

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,284ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
427ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα