Β. Ιρλανδία: παραίτηση του υπ. Υγείας μετά από ομοφοβικές δηλώσεις!

Από το site της CWI
Επιμέλεια Κατερίνα Κλείτσα

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Τζιμ Γουέλς, μέλος του «Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος», αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στις 27/4, εξαιτίας της οργής που προκάλεσαν τα ομοφοβικά του σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας:

«Δεν πρέπει να μεγαλώνεις ένα παιδί σε μία ομοφυλοφιλική σχέση. Το παιδί αυτό θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να κακοποιηθεί ή να παραμεληθεί»

Παρά το γεγονός ότι αργότερα ζήτησε συγνώμη, δεν κατάφερε να πείσει, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γουέλς κάνει παρόμοια σχόλια. Το 2011 είπε στους διοργανωτές του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στο Μπέλφαστ:

«Θεωρώ τη συμπεριφορά όσων συμμετέχουν στην πορεία απεχθή»

Σαν υπουργός Υγείας, ο Γουέλς συνέχισε την εκστρατεία του προκατόχου του για την απαγόρευση σε ομοφυλόφιλους άντρες να δίνουν αίμα, κόντρα σε όλα τα ιατρικά – επιστημονικά στοιχεία. Μάλιστα τη χρηματοδότησε με δεκάδες χιλιάδες λίρες από τα δημόσια ταμεία, ενώ ταυτόχρονα διατήρησε την απαγόρευση υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το κόμμα του Γουέλς αποτελείται κυρίως από φανατικούς θρησκόληπτους, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα και ο διάδοχος του θα είναι επίσης ομοφοβικός. Το γεγονός όμως  πως η οργή της κοινωνίας οδήγησε τον Γουέλς σε παραίτηση, θα λειτουργήσει σαν προειδοποίηση για τους πολιτικούς και τους βουλευτές, ως προς τη στάση τους απέναντι στα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας (σύμφωνα με τα γκάλοπ, η μεγάλη πλειοψηφία των βορειοϊρλανδών ζητούσαν να παραιτηθεί ο Γουέλς).

Η «Σοσιαλιστική Νεολαία» (το νεολαιίστικο κομμάτι του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» – αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στη Β. Ιρλανδία) δέχτηκε εντυπωσιακή ανταπόκριση στις παρεμβάσεις της στους δρόμους του Μπέλφαστ, στις οποίες καλούσε τον κόσμο να οργανωθεί για να ξεφορτωθούν τον Γουέλς!

Η παραίτηση του πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα για τη ΛΟΑΤ κοινότητα, ότι ο αγώνας για ίσα δικαιώματα μπορεί να πετύχει νίκες!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
402ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής