Β. Εύβοια: Η ΤΕΡΝΑ προχωρά σε απολύσεις – κλονίζεται η εμπιστοσύνη στους «επενδυτές»!

Ανακοίνωση του «Ξ»

Η είδηση της απόλυσης 7 εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι και της μείωσης μισθών κατά 35% στους υπόλοιπους 11 εργαζόμενους που απασχολούνται από την εταιρεία στην περιοχή, εύλογα δημιουργεί τριγμούς στην τοπική κοινωνία της βόρειας Εύβοιας.

Ολόκληρη η προπαγάνδα των υποστηρικτών της δημιουργίας ΒΙΠΕ στο Μαντούδι στηριζόταν στην υπόσχεση στελεχών της ΤΕΡΝΑ και του ίδιου του Δημάρχου για δημιουργία «άνω των 1000 θέσεων εργασίας» σε μια περιοχή με ψηλή ανεργία.

Η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και αρκετοί βουλευτές της περιοχής ήταν έτοιμοι να παραβλέψουν τις καταστροφικές επιπτώσεις των μονάδων υψηλής ρύπανσης που θα εγκαθιστούσε η εταιρία, στο όνομα αυτών των θέσεων εργασίας.

Ουσιαστικά ποντάρανε το πολιτικό τους κύρος στην αξιοπιστία της εταιρίας!

Ο ίδιος ο δήμαρχος έκανε ομιλίες διαβάζοντας ανακοινώσεις της εταιρίας!

Οι εργαζόμενοι της ΤΕΡΝΑ καταγγέλλουν ότι

«τους χρησιμοποίησε η εταιρία ως κλακαδόρους και τώρα τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες»!

Η απόλυση των εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι της περιοχής δεν μπορούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια ιδιωτική εταιρία που έχει σκοπό να καταστρέψει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής στο όνομα του κέρδους.

Οι απολύσεις έρχονται λίγο μετά το έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θεωρεί τον φάκελο της σχεδιαζόμενης ΒΙΠΕ «απολύτως ελλιπή» και επικρίνει την Περιφέρεια για τη θετική της γνωμοδότηση.
(Δείτε σχετικά https://xekinima.org/arthra/view/article/eidiki-grammateia-toy-yp-periballontos-dikaionei-pl/)

Αυτές οι δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις δυσχεραίνουν τα σχέδια για δημιουργία ΒΙΠΕ στο Μαντούδι. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η ανάπτυξη του κινήματος των κατοίκων που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με παραπέρα κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και συντονισμό με άλλα ανάλογα κινήματα στην Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση – Ξεκίνημα 
Νοέμβρης 2011

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα