Αυτή την φορά η Χρυσή Αυγή να μας βρεί μπροστά της!

Tης Χριστίνας Ζιάκκα

Στις 17 Ιούνη η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα της. Αλλά μόνο αν την αφήσουμε…!

Οι σχεδόν 1/2 εκ. ψηφοφόροι δεν της “ανήκουν” ακόμα. Γι’ αυτό η ηγεσία της Χ.Α. συνεχίζει να προσπαθεί να κρύψει το ποιοί πραγματικά είναι, χρησιμοποιώντας το βήμα των ΜΜΕ σαν “κολυμπήθρα του Σιλωάμ”.

Κανένας εφησυχασμός!

Πολύ σύντομα αποδείχθηκε πως την πορεία της δεν θα την ανακόψουν ούτε οι μεγαλο-εκδότες, ούτε οι μεγαλο-καναναλάρχες, ούτε οι μεγαλο-δημοσιογράφοι. Η Ε.Στάη, ο Σ.Θεοδωράκης, ο Ν.Ευαγγελάτος κ.α., ήταν το ίδιο απαθείς είτε οι Χρυσαυγίτες απάγγελλαν το …ποίημα  “δεν είμαστε Ναζιστές”, “καταδικάζουμε την βία” κ.λ.π., είτε όταν προκλητικά αμφισβητούσαν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων (!) και τους νεκρούς στο Πολυτεχνείο (!), είτε έριχναν τόνους ρατσιστικού δηλητήριου ενάντια σε όλους τους ξένους, τους ομοφυλόφιλους και άλλες κοινωνικές μειονότητες.

Το ίδιο απαθείς και οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης -ούτε ένας δεν αντέδρασε στην προφανή παραβίαση των αντιρατσιστικών νόμων.

Ενώ το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το αστικό κατεστημένο, πολύ γρήγορα έπαψαν να ασχολούνται με την Χ.Α. και στράφηκαν ενάντια στην κύρια απειλή, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Άλλωστε αυτοί με τις πολιτικές τους «γέννησαν» και «έθρεψαν» το φαινόμενο. Και δεν θα διστάσουν να την χρησιμοποιήσουν στις πιο κρίσιμες ώρες της ταξικής πάλης που θα ‘ρθουν.

Η πιο ενθαρρυντική αντίδραση στην είσοδο της Χ.Α. στην βουλή προέρχεται για άλλη μια φορά κυρίως από τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την κοινωνία. Κι αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που μειώνονται αισθητά τα ποσοστά της Χ.Α. Όμως αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό! Για να πειστούν 440.000 άνθρωποι που τους ψήφισαν να τους εγκαταλείψουν, πάνω απ’ όλα χρειάζεται να δώσουμε τολμηρές σοσιαλιστικές απαντήσεις!

Η Ακροδεξιά και ο Νεοφασισμός -όπως αποδείχθηκε και στην υπόλοιπη Ε.Ε.- δεν είναι διάττοντας αστέρας. Αλλά στοιχείο της εποχής μας. Η κρίση, η εκτίναξη της φτώχειας και της ανεργίας, η κατάρρευση κυβερνήσεων και η διάλυση του παραδοσιακού πολιτικού σκηνικού, τους αφήνει χώρο ελεύθερο. Ενώ την ίδια ώρα παραμονεύουν για κάθε ολιγωρία, λάθος και ήττα της Αριστεράς και των κινημάτων.

Ποιοί είναι οι 21;

Η Χ.Α. πολλά προσπαθεί να κρύψει αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κρύψει τους 21 βουλευτές της…

Κασιδιάρης Ηλίας. Στις 6 Ιούνη -αν δεν αναβληθεί- δικάζεται γιατί παρείχε συνδρομή σε 5 άτομα που στις 24 Οκτωβρίου του 2007 ξυλοκόπησαν, λήστεψαν και μαχαίρωσαν καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πάρκινγκ της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Ζαρούλια Ελένη, η κυρία αρχηγού, συν-ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου-οίκου ανοχής New Dream στην πλ. Αττικής.

Γερμενής Γεώργιος, ο άνθρωπος του “εγέρθητι” ή αλλιώς “Καιάδας”, μέλος σατανιστικού συγκροτήματος black metal με την ονομασία Naer Mataron.

Λαγός Ιωάννης, βουλευτής Β’ Πειραιώς, μέχρι πρότινος εργαζόταν “πόρτα” σε μαγαζί στην πλ. Αττικής, συνδυάζοντας τη δουλειά με την …ευχαρίστηση, και “πόρτα” και “μεταναστοκυνηγός”.

Αρβανίτης Μιχάλης, βουλευτής Αχαΐας. Ιστορικό στέλεχος της εθνικιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης “4η Αυγούστου” του Κ. Πλεύρη. Υπήρξε συνήγορος στην υπόθεση Γ.Καλαμπόκα, ενός εκ των δολοφόνων του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα στις μεγάλες καταλήψεις του ‘90-’91.

Παπάς Χρήστος, βουλευτής Επικρατείας. Τακτικός συγγραφέας άρθρων στο περιοδικό του κόμματος, που δεν ποτέ έκρυψε τα αισθήματά του για το Γ’ Ράιχ και τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Όταν πέφτουν οι μάσκες

Η 7η Μαίου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο, αυτό της αποκάλυψης και της αφύπνισης.

Η πρώτη ομιλία του Ν.Μιχαλολιάκου ήταν ένα πραγματικό “πολεμικό ανακοινωθέν” ενάντια στο  93% της Ελληνικής κοινωνίας που δεν είναι μαζί τους -καθώς και στους λαούς των γειτονικών χωρών*!

Πρώτα όμως “κήρυξε τον πόλεμο” σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους. Προηγήθηκαν οι απειλές θανάτου προς τη δημοσιογράφο της “Καθημερινής”  Ξ.Κουναλάκη. Και μετά η εικόνα της φρουράς του “φύρερ” που διέταξε “εγέρθητι” και τιμώρησε με αποβολή από την αίθουσα όσους δημοσιογράφους δεν υπάκουσαν.

Ενώ μέσα στα πανηγύρια για την εκλογή τους δεν έλειψαν οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, οι εκβιασμοί -ακριβώς για να βγάζουν ψεύτες τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη που υποκριτικά καταδίκαζαν την βία…

Στις 9 Μάη Χρυσαυγίτες δίπλα-δίπλα με τα ΜΑΤ έκαναν επιχείρηση “σκούπα” μπροστά στην ΑΣΟΕΕ (κυκλοφορεί βίντεο στο διαδίκτυο)! Καθόλου τυχαία η συνεργασία, αφού με βάση τα στοιχεία, 1 στους 2 αστυνομικούς ψήφισε Χ.Α. στα ειδικά εκλογικά τμήμα των Αμπελοκήπων και της Καισαριανής!

Στις 10 Μάη ροπαλοφόφοι Χρυσαυγίτες επιτίθενται σε μαγαζιά μεταναστών στην πλ.Κύπρου στην Καλλιθέα και στέλνουν έναν μετανάστη στο Νοσοκομείο. Τρείς μέρες πριν είχαν στείλει άλλους 3 μετανάστες στο νοσοκομείο.

Στις 22 Μάη Χρυσαυγίτες στην Πάτρα επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις σε μετανάστες στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής.

Αλλά η ουσιαστική αποκάλυψη θα προκύπτει κάθε φορά που η Χ.Α. θα πρέπει να παίρνει θέση μέσα κι έξω από την βουλή για κάθε νομοσχέδιο, για κάθε επίθεση στα δικαιώματα, για κάθε κίνημα ή να προβάλλει η ίδια τις προτάσεις της. Σε όλα αυτά η μάσκα της δήθεν αντι-καθεστωτικής και αντι-μνημονιακής δύναμης θα δίνει τη θέση της στην “αληθινή” ΧΑ.

Τα καθήκοντα του κινήματος και της Αριστεράς

Το δρόμο μπορούμε να τους κλείσουμε από κοινού το αντιρατσιστικό κίνημα, τα μαχητικά σωματεία, οι οργανώσεις νεολαίας, οι συνελεύσεις στις γειτονιές, αλλά και κάθε δημοκρατικός πολίτης. Πως:

Στις νέες εκλογές βάζουμε στόχο να μην τα καταφέρουν ξανά. Απευθυνόμαστε σε όσους ξεγέλασαν για να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική.

Το θέμα της εκστρατείας ενάντια στους νεοναζί πρέπει να μπει ψηλά στις προτεραιότητες της Αριστεράς, που θα είναι και το πρώτο θύμα τους. Πρώτα και κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σήμερα την μαζικότερη δύναμη της Αριστεράς χρειάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες που να χτίζουν την κοινή δράση της Αριστεράς.


Η αξία της κοινής δράσης της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ενάντια στην Χ.Α., παραμένει απαράμιλλη. Το ίδιο και η ανάγκη για μαζικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ενώνουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, αλλά και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στον κίνδυνο. Ιδιαίτερα στις εργατο-γειτονιές, όπου η Αριστερά συγκεντρώνει  τα καλύτερα πανελλαδικά της ποσοστά.

Ενημερώνουμε  τη γειτονιά, το σχολείο, τον εργασιακό μας χώρο, για τον κίνδυνο της Χ.Α. Οργανώνουμε πλατιά αντιφασιστική εκστρατεία διαρκείας. Δεν φτάνει ούτε μια πορεία, ούτε σποραδικές και άμαζες αντιφασιστικές δράσεις.

Καλούμε τα  εργατικά συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ανακηρύξουν τους εργασιακούς τους χώρους ως «απαγορευμένες περιοχές» για την Χ.Α. Ιδιαίτερα οι  δάσκαλοι και οι καθηγητές μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εκπαιδευτικών της Καλλιθέας και να ξεκινήσουν στα σχολεία αντιφασιστικές ομιλίες και εκδηλώσεις. Οι προοδευτικοί δημοσιογράφοι χρειάζεται να ξεκινήσουν τη δική τους εκστρατεία ενημέρωσης για το τι είναι η ΧΑ.

Στους χώρους νεολαίας οργανώνουμε πλατιά αντιφασιστική αφύπνιση και το χτίσιμο αντιφασιστικών πυρήνων.

Το άνοιγμα νέων γραφείων και η εξάπλωση της Χ.Α. σε νέες περιοχές πρέπει να απαντιέται μαζικά από το τοπικό κίνημα και την Αριστερά.

Όλες τους οι θέσεις πρέπει να απαντιούνται μια προς μια πολιτικά για να αποκαλύπτεται το αδιέξοδο και οι τραγωδίες τις οποίες προετοιμάζουν.

Άλλος τρόπος για να μπλοκαριστεί ο δρόμος των φασιστών δεν υπάρχει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα