Αυστραλία: χιλιάδες μαθητές στους δρόμους για τη σωτηρία του πλανήτη!

Χιλιάδες μαθητές, σε πάνω από 200 σχολεία, τουλάχιστον είκοσι μεγάλων πόλεων της Αυστραλίας, βγήκαν από τις τάξεις τους και διοργάνωσαν μαζικές αποχές και διαδηλώσεις στις 28 Νοέμβρη. Τα αιτήματά τους δεν είχαν σχέση με την παιδεία, ή κάποιο θέμα που αφορά αυστηρά τη νεολαία. Οι Αυστραλοί μαθητές απαιτούν άμεση δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, δραστική μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων, προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και της άγριας ζωής.

Είναι γνωστό ότι οι νεολαιίστικες διαδηλώσεις χαρακτηρίζονται από τη ζωντάνια, το κέφι, την πρωτοτυπία και τη φαντασία. Έτσι, στις διαδηλώσεις των Αυστραλών μαθητών για το κλίμα, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα, ακούστηκαν ομιλίες, που αξίζει να σημειωθούν. Μια μικρή μαθήτρια, μόλις έντεκα ετών, ανεβαίνοντας στην εξέδρα είπε:

«Όταν τα παιδιά προκαλούν ακαταστασία, οι ενήλικες τους λένε να συμμαζέψουν. Αυτό είναι δίκαιο. Όταν όμως οι ηγέτες της χώρας μας προκαλούν ακαταστασία, όπως κάνουν αυτή τη στιγμή με το περιβάλλον, αφήνουν εμάς να τη συμμαζέψουμε. Αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο».

https://www.facebook.com/sbsnews/videos/286008742027155/

«Ουφ, έχει ζέστη, έχει πολύ διοξείδιο στην ατμόσφαιρα!»

«Ορυκτά καύσιμα: μην τα εξορύσσετε, αφήστε τα στο έδαφος και ξεπεράστε το!»

Φώναξαν ανάμεσα σε άλλα οι μαθητές και οι μαθήτριες, αγνοώντας τις προτροπές του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον να παραμείνουν στις τάξεις τους. Όταν ο Μόρισον έμαθε για το κάλεσμα σε μαθητική κινητοποίηση για το κλίμα, σχολίασε πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχει περισσότερη μάθηση και λιγότερος ακτιβισμός. Μια 14χρονιη μαθήτρια, του απάντησε λέγοντας:

«Εμείς σε αυτό τον ακτιβισμό μαθαίνουμε, και πράγματι, θα έπρεπε (η κλιματική αλλαγή) να αντιμετωπιστεί έξω από το σχολείο, αλλά δεν αντιμετωπίζεται έξω από το σχολείο και για αυτό το λόγο απέχουμε από τα μαθήματά μας!»

Οι μαθητές της Αυστραλίας, δείχνουν σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο ότι η δράση για την προστασία του πλανήτη είναι επιτακτική ανάγκη, αλλά και το γεγονός πως όταν η νεολαία κινητοποιείται, το κάνει με τον πιο πρωτότυπο, μαχητικό, ζωντανό και ελπιδοφόρο τρόπο!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,246ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα