Αθήνα: άδειες πλατείες, ασφυκτικά βαγόνια – η ατελείωτη υποκρισία της κυβέρνησης

Σχόλιο απ’ το «Ξ»

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από λεωφορεία και τρένα των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα, στα οποία οι επιβάτες ασφυκτιούν ο ένας πάνω στον άλλο.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα αστεία των τελευταίων ημερών λέει: «Αν θες να κάνεις γάμο με πάνω από 20 άτομα, κάνε τον στο 608» (λεωφορειακή γραμμή που συνδέει το Γαλάτσι με του Ζωγράφου).

Στα σχολεία, πολλά από τα οποία άρχισαν να κλείνουν από την πρώτη σχεδόν μέρα της έναρξής της σχολικής χρονιάς λόγω κρουσμάτων, παιδιά στοιβάζονται σε υπεράριθμες τάξεις, όπου είναι πρακτικά αδύνατο να κρατηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Την ίδια ώρα η ΟΕΝΓΕ προειδοποιεί ότι οι κλίνες ΜΕΘ λιγοστεύουν επικίνδυνα, καθώς ο αριθμός των βαριά ασθενών από covid 19 αυξάνεται σταθερά.

Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση; Απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων και τις συναυλίες, προγραμματίζει «σαρωτικούς ελέγχους» σε χώρους εργασίας για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέσα προστασίας (η χρήση μάσκας) και, ακόμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο νέου lockdwon, σαν τελική λύση, αν τα παραπάνω μέτρα δεν αποδώσουν. Ταυτόχρονα όμως αφήνει τα σχολεία και τα ΜΜΜ να λειτουργούν ασφυκτικά γεμάτα!

Και το ερώτημα είναι απλό, όπως και η απάντηση. Αρκεί η ακύρωση των συναυλιών και η απαγόρευση των μαζικών δημόσιων συναθροίσεων, όταν τα λεωφορεία και τα σχολεία παρουσιάζουν την εικόνα που αναφέρουμε;

Χωρίς επαρκή αριθμό οδηγών και λεωφορείων, χωρίς αρκετούς δασκάλους και αίθουσες με μέγιστο αριθμό μαθητών το 15, χωρίς επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό, κλίνες ΜΕΘ, δεν υπάρχει τρόπος να μειωθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν ουσιαστικά τα μέτρα ώστε να καταπολεμηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η πανδημία.

Η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται να κάνει ουσιαστικές δαπάνες σε τομείς απόλυτα κρίσιμους τόσο για την αναχαίτιση του κορονοϊού, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,178ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,010ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα