ΑΣΥ – υπ. Εργασίας: έρχονται απολύσεις, να οργανώσουμε την αντίστασή μας

Ανακοίνωση της Ανοιχτή Συνέλευση Υπαλλήλων (ΑΣΥ) στην οποία συμμετέχει το Ξεκίνημα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ 

«Οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι απόλυτα συμβατές με το Σύνταγμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Πρόκειται για μια απόπειρα νομιμοποίησης του σχεδίου «κουρέματος του κράτους» με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα.

Με την ψήφιση του Ν. 4109/2012 (ΦΕΚ Α/16/23-01-2013) καταργήθηκαν 8 φορείς και συγχωνεύονται 197 Νομικά Πρόσωπα. Επιπλέον, στον ν. 4046/2012 υπάρχει η μνημονιακή δέσμευση για « μείωση της απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση κατά τουλάχιστον 150.000 την περίοδο 2011-2015». Οι πρώτοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν ενώ στην συνέχεια 25.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. 

Την ίδια στιγμή στα Υπουργεία έχει ξεκινήσει η κοπτοραπτική σε φορείς και οργανισμούς προκειμένου να βρεθούν οι πρώτοι 2000 υπάλληλοι που θα απολυθούν. Αυτός είναι και ο αληθινός σκοπός ενεργειών όπως η «περιγραφή των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση» !!! 

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο προσχηματικός και ανορθολογικός χαρακτήρας της διαδικασίας αφού οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας  καλούνται να περιγράψουν θέσεις εργασίας χωρίς οργανόγραμμα και στοχοθεσία, χωρίς την συγκρότηση ομάδων εργασίας, όπως προβλέπονται. Άλλωστε τα θέματα αυτά έχουν ανατεθεί απευθείας σε ιδιωτική εταιρεία.

Στόχος και αυτής της διαδικασίας η «κινητικότητα» των υπαλλήλων που δεν «ταιριάζουν» με τις θέσεις εργασίας.  Σε όλο αυτό το έκτρωμα απαιτούν τη δικιά μας συμμετοχή απλώς για να νομιμοποιήσουν διαδικασίες που τελικός τους σκοπός είναι η εκδίωξη-απόλυση κάποιων χιλιάδων από το Δημόσιο.  

Γιατί πρέπει να βγουν τα νούμερα των απολύσεων που υπόσχονται στα μεγάλα αφεντικά, γιατί πρέπει το Δημόσιο να γίνει απροκάλυπτα υποχείριο επιχειρηματικών συμφερόντων, γιατί πρέπει να διαλυθεί η δημόσια Διοίκηση και κυρίως οι δομές της που υπηρετούν την κοινωνία.  

Η σωστή προετοιμασία της απάντησής μας στην αδιάκοπη επίθεση που δεχόμαστε, η συμμετοχή όλων μας στις αποφάσεις που θα παρθούν είναι τα όπλα μας. 

Για αυτούς τους λόγους καλούμε ως Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων το ΔΣ του Συλλόγου:

  • Να βγει εγκαίρως προς τους συναδέλφους, να ενημερώσει και να ενημερωθεί.  Οι επαφές και διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες για να εξασφαλίσουμε επιείκεια και κατανόηση δεν βγάζουν πουθενά.  Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες.  Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια.  Ας μην ξεχνάμε, δεν μπορούμε να είμαστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».   
  • Να αποφασίσει εγκαίρως τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσουμε τους τρόπους αντίστασής μας ενάντια σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που, με την προβιά των στοχοθεσιών, των περιγραμμάτων και των αξιολογήσεων, μας οδηγούν μεθοδικά στην απόλυση.

Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ, «στελέχη» και απλοί υπάλληλοι, μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε. Χθές οι ΙΔΑΧ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο εμείς.

Η δύναμή μας είναι η μαζικότητα και η αποφασιστικότητά μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα