ΑΣΥ – υπ. Εργασίας: επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας υπέρ των συναδέλφων στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση της «Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων» στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων επανήλθε σήμερα ζητώντας από το ΔΣ του Συλλόγου την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας από το Σύλλογο μας, ως έμπρακτη στήριξη του αγώνα των συναδέλφων μας στην ΕΡΤ και μέχρι την επαναλειτουργία της με το προϋπάρχον πρόγραμμα και εργασιακό καθεστώς.

Συναδέλφισσες,-οι,

Το αίτημα αυτό γίνεται με το εξής σκεπτικό:

Δυστυχώς, τα τριτοβάθμια σωματεία μας (ΑΔΕΔΥ) επιδεικνύουν ως συνήθως αργά αντανακλαστικά. Προφανώς θεωρούν ότι με την προκήρυξη μιας 24ωρης απεργίας επιτέλεσαν το συνδικαλιστικό τους καθήκον.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία, και ο Σύλλογός μας, θα έπρεπε να συμπαρασταθούν με κινητοποιήσεις, όχι απλώς καλώντας σε συλλαλητήρια στην ΕΡΤ, αλλά διευκολύνοντας τους υπαλλήλους να πάνε στο ραδιομέγαρο. Επίσης, για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ θα ήταν πολύ σημαντικό να γνωρίζουν ότι εργαζόμενοι από άλλους χώρους βρίσκονται σε κινητοποίηση. 

Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ με την αιτιολογία ότι

α) θα πρέπει να περιμένουμε τι θα αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και

β) οι συνάδελφοι δε συμμετέχουν σε τέτοιες κινητοποιήσεις

γ) ότι δεν μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε τέτοιες κινήσεις

Απαντάμε:

Η θέση μας είναι ότι η ΑΔΕΔΥ πρέπει να λαμβάνει τα μηνύματα από τη βάση και όχι το αντίστροφο.

Επίσης, έστω και εάν μόνο ένας συνάδελφος συμμετείχε στις στάσεις εργασίας, αυτή θα έπρεπε να προκηρυχθεί άμεσα για να δώσει αυτή τη δυνατότητα και να μεταδώσει ένα συμβολικό μήνυμα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Τέλος, το επιχείρημα ότι κάθε Σύλλογος δεν μπορεί μεμονωμένα να κάνει τίποτε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συνολική αδράνεια. 

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Η μάχη της ΕΡΤ είναι κρίσιμη, είναι αποφασιστική και γίνεται ΤΩΡΑ. Όχι μόνο για τα αιτήματα των εργαζομένων, για τις 2500 οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο. Ακόμη και αν κάποιος συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει να αντιδράσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί η φίμωση της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και μάλιστα με Πράξεις νομοθετικού Περιεχομένου συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή. Όποιος θέλει να λέγεται δημοκράτης και σκέφτεται ως ελεύθερος άνθρωπος, πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα. Πέρα από προσωπικές διαφωνίες, αδυναμίες και αδράνειες, ο Σύλλογος, από το δικό του μετερίζι μας ΟΦΕΙΛΕΙ να αντιδράσει έμπρακτα!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα