ΑΣΥ – ΥΕΚΑ: Συμπαράσταση στους 1400 εργαζόμενους του ΟΕΚ και ΟΕΕ

Aνακοίνωση του σχήματος Aνοιχτή Συνέλευση Υπαλλήλων, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία δηλώνει συμπαράσταση στον αγώνα των 1400 εργαζομένων στον ΟΕΚ και ΟΕΕ που βρίσκονται στο δρόμο μετά την απόφαση της Τρόικας και της Κυβέρνησης να οδηγήσουν τους δύο οργανισμούς στο κλείσιμο.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

στην Εργατική Κατοικία και Εργατική Εστία,

Με το νέο Μνημόνιο, ανάμεσα στα άλλα, καταργείται ο ΟΕΚ και ΟΕΕ.   1.400 εργαζόμενοι ΕΣΕΙΣ, κινδυνεύετε να είστε οι πρώτοι, από τους 15.000 Δημόσιους Υπαλλήλους, που η Τρόικα και οι υπάλληλοι της θα ρίξουν σε πρώτη δόση στην ανεργία. Γνωρίζουμε ότι εμείς θα είμαστε οι επόμενοι στη σειρά…

Ταυτόχρονα, χιλιάδες δανειολήπτες και ωφελούμενοι από τα προγράμματα των 2 Οργανισμών θα στερηθούν τις συχνά ζωτικές κοινωνικές παροχές τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν δεσμεύεται για ευνοϊκή λύση του ζητήματος.   Και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού είναι αυτή που συνυπέγραψε την κατάργηση των 2 Οργανισμών;   Προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο, μοιράζοντας θολές υποσχέσεις.

Το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και οι εφαρμοστικοί Νόμοι.

Συνάδελφοι, τότε θα είναι πολύ αργά να αντιδράσετε.

Τώρα είναι η ώρα να πάρετε τη τύχη σας στα χέρια σας.

Μαζικά, αγωνιστικά, να διεκδικήσετε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας.

Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τη συμπαράσταση όλων μας!

Οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας είμαστε στο πλευρό σας.   Κατατέθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου μας αίτημα που υπογράφεται από 73 εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία, για έμπρακτες μορφές δράσης και συμπαράστασης. 

Με το αίτημά μας, απαιτούμε άμεση ανάληψη κοινών δράσεων,  συντονισμό και κοινή λήψη απόφασης των εργαζομένων στον ΟΕΚ, τον ΟΕΕ, το Υπουργείο Εργασίας και τη ΓΓΚΑ,   για τις μορφές αγώνα ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις δράσεις

ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ  ΣΑΣ!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα