Αυτ. Ριζ. Συνεργασία Υπαλλήλων υπ. Εργασίας: «Λέμε καθαρά και δυνατά Όχι!»

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΑΡΣΥ (Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων) στο Υπουργείο Εργασίας (παράταξη στην οποία συμμετέχει το «Ξ») σε σχέση με το δημοψήφισμα της Κυριακής. Η ανακοίνωση μοιράστηκε και τοιχοκολλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας.

Για το Δημοψήφισμα

2-7-2015

Στις κρίσιμες ώρες και στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, θεωρούμε ότι μόνο η γνήσια έκφραση της λαϊκής βούλησης αποτελεί την πραγματική λύση και δίνει την μόνη διέξοδο. Η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να ληφθεί η κρίσιμη απόφαση σχετικά με την αποδοχή ή μη της πρότασης των “εταίρων” μας αποτελεί κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας και μεταφέρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ελληνικό λαό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός και ειδικά, η εργατική τάξη, που βιώνει εδώ και χρόνια την άγρια εκμετάλλευση από τις πολιτικο-οικονομικές ελίτ, διαθέτει την ωριμότητα και την εμπειρία να διαμορφώσει με ψυχραιμία την άποψή του και να αποφασίσει κυρίαρχα και θαρραλέα.

Το Δημοψήφισμα δεν διχάζει, αλλά ενώνει τον λαό στη βάση της απόφασης για ένα μείζον ερώτημα που θα καθορίσει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συμμετέχουμε στην διαδικασία του Δημοψηφίσματος, με ενωτική διάθεση και με απόλυτο σεβασμό την τελική απόφαση του ελληνικού λαού. Καλούμε τους συναδέλφους να επιδείξουναγωνιστική διάθεση, ψυχραιμία, υπομονή, αλληλεγγύη και ενωτικό φρόνημα. Μας ενώνει το κοινό μας συμφέρον ως υπαλλήλων αλλά και πολιτών αυτής της χώρας. Ας συζητήσουμε όλες τις επιλογές και ας εκφράσουμε ανεμπόδιστα τη γνώμη μας, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη όσους πολώνουν το κλίμα για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς.

Απέναντι στην πρόταση των δανειστών αλλά και σε όλες τις “προτάσεις” από κάθε πλευρά, με τις οποίες συνεχίζονται οι πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης, της κοινωνικής και εθνικής παρακμής, λέμε καθαρά και δυνατά ΟΧΙ!

Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή για πραγματική ανατροπή όλων των αντιλαικών πολιτικών της προηγούμενης περιόδου και την ανάκτηση εργατικών και γενικότερα κοινωνικών κατακτήσεων αιώνων.

  • Λέμε ΟΧΙ στα μνημόνια, τους εκβιασμούς, την εξάρτηση, την υποταγή
  • Λεμε ΟΧΙ  στην λιτότητα, την ανεργία, την φτώχεια, τον “αργό θάνατο” της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας
  • Λεμε ΟΧΙ στην θηλιά του χρέους που δεν ανήκει στο λαό, στην εκμετάλλευση, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, και στην εργασιακή “ζούγκλα” του νεοφιλελεύθερου μοντέλου
  • Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην καταστροφή του φυσικού πλούτου στο όνομα της αγοράς και της “αξιοποίησης”
  • Λεμε ΝΑΙ στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του ελληνικού λαού
  • Λέμε ΝΑΙ στη παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι του παρασιτικού κεφαλαίου
  • Λέμε ΝΑΙ στην ανεξάρτητη κοινωνική και οικονομική πολιτική προς όφελος της εργατικής τάξης και όχι των εκμεταλλευτών της

Τέλος, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρηθεί η ομαλότητα στην αγορά εργασίας, τιμωρώντας αμείλικτα όσους με πρόφαση την δυσκολία των στιγμών, εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και αποκομίζουν νέα υπερκέρδη. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες.

arsyeka.blogspot.com  e-mail: [email protected] 

_____________________________

Το «Ξεκίνημα» οργανώνει μαζική εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ σε πόλεις και γειτονιές. 
Θέλεις να βοηθήσεις; Έλα σε επαφή μαζί μας στα
2102283018-9 για Αθήνα
2310540432 για Θεσσαλονίκη
και στο [email protected] για άλλες πόλεις 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα