Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης: η φασιστική Χρυσή Αυγή να απομονωθεί από την Ελληνική Διασπορά

Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης» καλεί τα μέλη και τους φίλους της να εργαστούν δραστήρια για να απομονωθούν οι φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή και να αποκαλύψουν τον υποκριτικό ψευτο-πατριωτισμό της.

Καλεί τα μέλη της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας, τις οργανώσεις μεταναστών, τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε Αμερικανό πολίτη να απομονώσει και να απορρίψει τη ρατσιστική, Χιτλερική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής που προσβάλλει τον πολιτισμό και καταπατεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο ανακοίνωσης:

Ανακοίνωση της «Αριστερής Κίνηση Νέας Υόρκης»,

περί των δραστηριοτήτων νεοφασιστικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη

Τα μέλη και οι φίλοι της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Για πάνω από 30 χρόνια η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τα σύμβολα και τις πρακτικές της ρατσιστικής, αντι-δημοκρατικής και μισαλλόδοξης νεο-ναζιστικής ιδεολογίας. Στην Ελλάδα, όπου μια μεγάλη και ιστορική κοινότητα των Ελλήνων, οι Έλληνες Εβραίοι, υπέφεραν και υπέστησαν σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση από τους ΝΑΖΙ, η ΧΑ αρνείται ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη και περιλαμβάνει τη «Διεθνή Εβραϊκή κοινότητα» στη λίστα των εχθρών της.

Πρόσφατα, μέλη της ΧΑ οργάνωσαν βίαιες επιθέσεις εναντίον (νόμιμων και παράνομων) μεταναστών, αριστερών και ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα. Μέλος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας επιτέθηκε βίαια σε δύο γυναίκες, εκπροσώπους της Αριστεράς στο κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στη τηλεόραση. Ο αρχηγός τους, τον οποίο αποκαλούν «Φύρερ», έχει φυλακιστεί γιατί στο παρελθόν έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έπαιζαν σοβιετικά φίλμ αλλά και σε εφημερίδες και γραφεία οργανώσεων της αριστεράς. Τα μέλη της ΧΑ είναι κοινοί κακοποιοί που κατάφεραν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο διατεινόμενοι ότι πολεμούν το «Σύστημα».

Τα τελευταία 3 χρόνια, οι Έλληνες εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη έχουν υποστεί μια βάναυση επίθεση. Τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει σε οικονομική κρίση. Μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα έχουν πετσοκοφτεί ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 23% με περισσότερους από τους μισούς νέους σήμερα να μην έχουν ελπίδα δουλειάς.

Η ΧΑ εκμεταλλεύεται τη πραγματική ανέχεια και τη δυστυχία μεγάλου κομματιού της κοινωνίας με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών. Οι νεοναζιστικές συμμορίες στοχοποιούν μετανάστες ως τους υπαίτιους της κρίσης αλλά και οποιονδήποτε άλλον εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική τους. Οι μετανάστες κατηγορούνται για την κατάρρευση της οικονομίας αλλά δεν είναι οι μόνοι. Οι δημοκρατικοί θεσμοί που θεσπίστηκαν μετά τη μεταπολίτευση το 1974 επίσης κατηγορούνται. Η ΧΑ συνεχίζει να νοσταλγεί τη Χούντα των Συνταγματαρχών και τη θεωρεί το ιδανικό καθεστώς για τη χώρα! Την ίδια στιγμή όμως η ΧΑ προωθεί και προστατεύει τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη κρίση, π.χ. εκείνων που ψάχνουν να αγοράσουν φθηνά δημόσιες εταιρίες/οργανισμούς/τράπεζες (βλ. Αγροτική τράπεζα) και των ιδιοκτητών μεγάλων ΠΑΕ με τεράστια χρέη. Η ΧΑ δεν είναι εναντίον του συστήματος αλλά αποδέχεται και προστατεύει τη λογική του καπιταλισμού και δεν προσφέρει διέξοδο από την ανέχεια και την ανεργία.

Ένας τέτοιος οργανισμός που πρεσβεύει τη βία και το ρατσισμό θα πρέπει να απομονωθεί από την Ελληνική Διασπορά, η οποία έχει κάνει αγώνες κατά του φασισμού. Η ΧΑ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών (και των παιδιών τους) που γενιές ολόκληρες δουλεύουν πλάι-πλάι με άλλους μετανάστες και εργάτες στην Αμερική, το Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία και αλλού.

Η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης καλεί τα μέλη της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας, μαζί με τους οργανισμού μεταναστών, τις Ενώσεις, τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και άλλων εργατών, τα πολιτιστικά ινστιτούτα αλλά και κάθε Αμερικανό πολίτη να απομονώσει και να απορρίψει τη ρατσιστική, Χιτλερική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής που προσβάλουν τον πολιτισμό και τις δημοκρατικές ιδέες.

Η Αριστερή Κίνηση θα οργανώσει αντι-φασιστικό κίνημα που θα αντιταχθεί στις επικίνδυνες ιδέες και τα ψέματα των ψευτο-πατριωτών. Υποστηρίζουμε τις ουσιαστικές προσπάθειες φιλανθρωπικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Σχεδιάζουμε μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις και ελπίζουμε στη βοήθεια και συμπαράσταση όλων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης

27 Σεπτεμβρίου 2012

[email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα