Αποχαιρετώντας –προσωρινά– το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από το «Ξ» Θεσσαλονίκης

Το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης στεγαζόταν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της πόλης, φιλοξενώντας συνελεύσεις ομάδων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων της Αριστεράς κα, ενώ σε διάφορες περιόδους οργάνωσε δράσεις αλληλεγγύης και για μεγάλη περίοδο διοργάνωνε τα Σαββατοκύριακα κουζίνα αλληλεγγύης.

Η εξάπλωση του φαινομένου του AirBnB, έφτασε μέχρι το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, που τον τελευταίο καιρό αναζητούσε νέα στέγη, ενώ η πανδημία του κορονοϊού δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους του Στεκιού να βρουν νέο χώρο. Έτσι, το Στέκι προσωρινά βρίσκεται «άστεγο», με την ελπίδα την επόμενη περίοδο να καλυτερεύσει η κατάσταση και να βρεθεί νέος χώρος στέγασης.

Ως «Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης» φιλοξενηθήκαμε συχνά στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, όπου οργανώσαμε τα ετήσια «Παζάρια Μεταχειρισμένων» και εκδηλώσεις, μέχρι να αποκτήσουμε τον δικό μας κοινωνικό χώρο, το «ΤΑΚΙΜ». Για εμάς από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο πως το «ΤΑΚΙΜ» ερχόταν για να συμπληρώσει την ανάγκη της πόλης για κοινωνικούς χώρους, για πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και σημεία έμπρακτης αλληλεγγύης.

Έτσι σήμερα, θεωρούμε απώλεια την –προσωρινή– απουσία του Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών από την πόλη και ευχόμαστε τη σύντομη επαναλειτουργία του.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής