Αποχαιρετισμός στον Κώστα Φερέτο

Από τη συντακτική επιτροπή του «Ξ»

Με θλίψη μάθαμε, με αρκετή καθυστέρηση στην πραγματικότητα, ότι πέθανε από καρδιά ο τυπογράφος μας, φίλος και σύντροφος, Κώστας Φερέτος.

Ο Κώστας Φερέτος δεν ήταν ένας απλός τυπογράφος και δεν είχε ένα κοινό τυπογραφείο. Στην πραγματικότητα στα μηχανήματά του έχει τυπωθεί μεγάλο μέρος της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς και ειδικά της εξωκοινοβουλευτικής, καθώς ήταν το τυπογραφείο που για πολλά χρόνια κάλυπτε τις εκδοτικές ανάγκες των περισσότερων οργανώσεων του κινήματος.

Το Ξεκίνημα γνωρίστηκε με τον Κώστα Φερέτο πριν από 15 χρόνια περίπου όταν έκλεισε το τυπογραφείο του Ζαχαρία Αντωνακούδη στον Βοτανικό στο οποίο τυπωνότανε η εφημερίδα και τα άλλα υλικά του «Ξ» επί δύο περίπου δεκαετίες.

Για μας οι τυπογράφοι της εφημερίδας μας δεν ήταν απλοί συνεργάτες με καλές τιμές. Ήταν κάτι παραπάνω. Σύντροφοι και φίλοι. Αυτό συνέβη και με τον Κώστα Φερέτο. Ήταν δίπλα στο «Ξ» όποτε τον χρειαζόμαστε. Και έτσι θα τον θυμόμαστε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα