Αποτελέσματα εκλογών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Της Α.Κ., μέλους του Συλλόγου

Φέτος οι εκλογές στις 9 Δεκέμβρη, είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μιας και είχε προηγηθεί πριν λίγες βδομάδες η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών ενάντια στον νόμο Κεραμέως για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. 

Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η αποχή αυξήθηκε πολύ, παρόλο που άτυπα τα μέλη του Δ.Σ. προέτρεψαν τους διευθυντές να είναι ελαστικοί για να μη προσέλθουν όλοι μετά το σχόλασμα. 

Ενώ τα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται στους 1.100 περίπου (μαζί με τους αναπληρωτές), ψήφισαν λίγοι παραπάνω από τους μισούς, δηλαδή 586 συνάδελφοι. Η αποχή ήταν μεγαλύτερη ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους αναπληρωτές δασκάλους, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στις εκλογές. 

Βασικό ρόλο για αυτήν την αδιαφορία έπαιξε η στάση της ηγεσίας της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) στην πρόσφατη απεργία, που παρά κι ενάντια στην μαζική συμμετοχή, δεν κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις κι έδωσε έτσι το δικαίωμα στην κυβέρνηση να επιβάλει την πολιτική της. 

Ένας ακόμη λόγος για την αποχή είναι και η δυσφορία που προκαλεί η έλλειψη ενωτικής δράσης και συνεργασίας των αριστερών παρατάξεων στον Σύλλογο μας που είχαν και συνεχίζουν να έχουν 7 στις 11 έδρες του Δ.Σ.

Η ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ) σημείωσε κατακόρυφη πτώση, όμως αίσθηση προκάλεσε και η μεγάλη πτώση των Παρεμβάσεων, η οποία οφείλεται στη στάση του ενός εκ των δύο εκπροσώπων της παράταξης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ο συγκεκριμένος δεν συντάχθηκε με την πλειοψηφία του κλάδου, για συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Για τον ίδιο λόγο μεγάλη πτώση παρουσίασαν και τα ποσοστά του Αυτόνομου Δικτύου (ΣΥΡΙΖΑ). 

Η βάση των δασκάλων έδωσε την πρώτη θέση ξανά στην Αγωνιστική Συσπείρωση (ΚΚΕ), που ανέβασε τα ποσοστά της παρά τις λιγότερες ψήφους που πήρε, λόγω της μεγάλης αποχής, ενώ η παράταξη του ΚΙΝΑΛ ανέβηκε οριακά σε ψήφους. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα