Απολύσεις συμβασιούχων στις υπηρεσίες μεταναστών – Ποιος πληρώνει;

Του Ηλία Αζαμπί

«Αέρας ανανέωσης» επικρατεί στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μεταναστών Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (ΔΑΜΑΠΑ) καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Μανιάτης, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισαν να απολύσουν τους 58 συμβασιούχους από τα συνολικά 70 άτομα της υπηρεσίας, παρ‘ όλο που τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις στις αρχές Ιουλίου από την Περιφέρεια καθώς κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου (ημέρα απόλυσης τους) ειδοποιήθηκαν από το γραφείο του περιφερειάρχη «να αποχωρήσουν από τους χώρους εργασίας, γιατί το υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής συναποφάσισαν να δοθεί αέρας ανανέωσης στην υπηρεσία».

Επιπλέον σύμφωνα με εκθέσεις των προϊσταμένων της υπηρεσίας και του Συνηγόρου του Πολίτη, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε προσωπικό και κτιριακή υποδομή παρ‘ όλο που ο υπουργός εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος είχε δηλώσει «ότι στις υπηρεσίες που διεκπεραιώνουν τις αιτήσεις των αλλοδαπών για χορήγηση άδειας παραμονής θα προσληφθούν 1.000 άτομα και θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ήδη εργαζομένων».

Προφανώς λόγια του αέρα καθώς 120 χιλιάδες αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής και δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για ανανέωση της άδειας βρίσκονται στα συρτάρια καθώς οι νέοι συμβασιούχοι (βλέπε τα «δικά μας» – ή «μπλε παιδιά») είναι ανεκπαίδευτοι στο αντικείμενο.

Οι μετανάστες πριν τις απολύσεις όπου η ΔΑΜΑΠΑ λειτουργούσε υποτίθεται «κανονικά» παίρνανε στο χέρι τις άδειες τους ήδη ληγμένες, οπότε φανταστείτε τι έπεται να γίνει.

Επίσης 18 χιλιάδες διεκπεραιωμένες αιτήσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω της διαδικασίας εκτύπωσης των αδειών παραμονής. Ακόμα 500 προσφυγές και 250 αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης εκτέλεσης διοικητικών απελάσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, δεν έχουν εξεταστεί από τα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό σημαίνει ότι 750 άτομα κρατούνται σε φυλακές και κρατητήρια με τις γνωστές σε όλους μας αμφιλεγόμενες συνθήκες κράτησης μέχρι νεοτέρας.

Επιπλέον 1.100 εκκρεμείς αιτήσεις που αφορούν δάνεια ομογενών βρίσκονται για εξέταση στο τμήμα Κοινωνικής Ένταξης της υπηρεσίας. Κι αφήστε τα επιτόκια να τρέχουν και τις τράπεζες να πλουτίζουν…

Όλα αυτά τα ωραία και όμορφα στην Ελλάδα του εκσυγχρονισμού, με εκατοντάδες αλλοδαπούς να συνωστίζονται καθημερινά στην είσοδο της ΔΑΜΑΠΑ και να αγωνιούν για την τύχη των αιτήσεων τους και για τις προθεσμίες που τους επιβάλει το Ελληνικό κράτος. Επίσης τις ίδιες όμορφες καταστάσεις βιώνουν και στην αντίστοιχη υπηρεσία του Πειραιά καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 20 υπαλλήλων.

Διεκδικούμε:

Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες μεταναστών, και αντίστοιχες επενδύσεις για κτιριακή και τεχνολογική υποδομή. Τέρμα πια στην κοροϊδία 70 άνθρωποι να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας που διαχειρίζεται τους φακέλους τουλάχιστον των μισών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην χώρα (μιλάμε για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες)!!

Τέρμα πια στην κοροϊδία των ληγμένων αδειών παραμονής και στην ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα