Απολογισμός της συνέλευσης της πρωτοβουλίας «Χωματερή STOP» (31/2/2024)

Δημοσιεύουμε τον απολογισμό της συνέλευσης της πρωτοβουλίας «Χωματερή STOP».

Την Κυριακή 31/3/2024 πραγματοποιήθηκε στον χώρο έξω από τον Άγιο Δημήτριο η τακτική συνέλευση της Πρωτοβουλίας μας. Συμμετείχαν περίπου 20 συμπολίτες μας και έγινε μια καλή συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Περιγράφηκαν τα τελευταία γεγονότα με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου για συνέχιση λειτουργίας της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ στην Φυλή μέχρι το 2028 και με την προεργασία που πραγματοποιείται για την χωροθέτηση εργοστασίων καύσης σκουπιδιών στην Αττική.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής της Πετρούπολης (Ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της πόλης, σύσκεψη φορέων και προγραμματισμός κινητοποίησης στις 13/4) και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής μας και παρέμβασης σε αυτές.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία της καμπάνιας μας για συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την οργάνωση τοπικού δημοψηφίσματος κατά της καύσης σκουπιδιών και για την συνέχεια και ολοκλήρωση αυτής της δράσης.

Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε ενεργά στη συγκέντρωση το Σάββατο 13/4, προβάλλοντας ωστόσο την ανάγκη για εξειδίκευση σχετικά με την χωματερή και την επερχόμενη καύση σκουπιδιών και για κλιμάκωση της αντίδρασης μας σε επαφή και με κατοίκους όμορων Δήμων.

Εντείνουμε την προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών, με σκοπό να κατατεθούν μέσα στον Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσουμε να γίνει συζήτηση επί του αιτήματος για τοπικό δημοψήφισμα. Συνεχίζουμε τα μοιράσματα του υλικού μας με σκοπό την ενημέρωση και ενεργοποίηση των συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα