Απολογία Λαγού: Δεν ήξερε ούτε αυτός, περαστικός ήταν…

Χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια και 397 συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να «κάνει την τιμή» να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Λαγός (αφού έπρεπε να φτάσει η ώρα των απολογιών των πρωτοκλασάτων στελεχών για να πατήσουν το πόδι τους στην αίθουσα), σήμερα Τετάρτη 30 Οκτώβρη.

Γεμάτες οι 80 περίπου θέσεις των αντιφασιστών, καμιά 10αριά θλιβεροί στην μεριά των φασιστοειδών. Στο ακροατήριο σταθερά παρούσα η οικογένεια Φύσσα.

Η απολογία του Λαγού ήταν η επιτομή του ναζιστικού υποκόσμου που υποδύεται το πολιτικό ον. Και αυτός πάντως απολογήθηκε στο βασικό στιλ «δεν είδα, δεν ξέρω, αδικήθηκα».

Μεταξύ άλλων μάθαμε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, ούτε στην αστική δημοκρατία. Ότι ο Πατέλης ήταν εξαιρετικό παιδί και τον Ρουπακιά δεν τον ήξερε…

Αντιγράφουμε από τα πρακτικά του Golden Dawn Watch.

Δεν ήξερε…

Σχετικά με το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα:

«Με τον Μιχαλολιάκο επικοινώνησα, ήμουν επί χρόνια υπεύθυνος ασφαλείας του. Με πήρε και δεν απάντησα, τον πήρα μετά πίσω, δεν του είπα κάτι γιατί δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Γι’ αυτά δεν τον ενημέρωσα, ενημερώθηκε από αλλού το πρωί και μου είπε να πάω από το σπίτι του.
Πρ: Εσείς δεν νιώσατε την ανάγκη να τον ενημερώσετε; [τον ΓΓ]
Λαγ: Ένιωσα την ανάγκη να ενημερώσω όλο τον κόσμο, αλλά δεν ήξερα τι έχει γίνει για να ενημερώσω».

Συκοφαντήθηκε….

«Η συκοφαντία από τα ΜΜΕ ήταν τεράστια. Έπρεπε να δούμε ποιος πραγματικά φταίει και όχι να τον ρίξουμε στον λάκκο των λεόντων. Ο Πατέλης μου έλεγε ότι η τοπική Νίκαιας δεν είχε καμία εμπλοκή. Του μιλούσα με άσχημο τρόπο, αυτό προκύπτει, επειδή θεωρούσα ότι δεν μου έλεγε την αλήθεια. Αλλά μου είπε ότι την λέει, το δέχθηκα, θεώρησα ότι η τοπική δεν πρέπει να ανοίξει για κάποιες μέρες, ώσπου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, όχι βέβαια επειδή οι άνθρωποι αυτοί εμπλέκονται. Ο κατ’ ομολογίαν δράστης λέει ότι ο ίδιος το έκανε και διώχθηκαν 69 άνθρωποι, βουλευτές κλπ, αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ».

Κάλυψη στον Μιχαλολιάκο

«Πρ: Όταν έχουν δηλώσεις από ΓΓ [Γενικό Γραμματέα] ότι η ΧΑ δεν έχει καμμία σχέση με το έγκλημα στο Κερατσίνι;
Λαγ: Ε, δεν έχει, τι δουλειά έχει ο ΓΓ και εγώ όταν είχε δολοφονηθεί ο Τεμπονέρας, όταν δίνουν ραντεβού θανάτου, παίζουν ξύλο στα γήπεδα, έχει εμπλακεί ποτέ οποισδηποτε πρόεδρος κάποιας ΠΑΕ…;
Πρ: Ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός θεωρείτε.
Λαγ: Βεβαίως.»

Το «εξαιρετικό παιδί» και ο «περαστικός»

«Πρ: Με τον Πατέλη;
Λαγ: Γνωρίστηκα μετά τις εκλογές του 2012. Ήρθαμε σε επαφή για να ανοίξουμε γραφεία στη Νίκαια. Ήταν μαζική, είχαμε πάνω από 4.000 ανθρώπων σε συγκεντρώσεις. Απ’όσα είχα δει εγώ ο Πατέλης μου έδινε την εντύπωση εξαιρετικού παιδιού.
Πρ: Με τον Ρουπακιά;
Λαγ: Τον Ρουπακιά δεν τον ήξερα, τον είχα δει 3-4 φορές, αλλά αν τον έβλεπα στον δρόμο δεν θα τον αναγνώριζα».

«Ήταν ένα πολύ ωραίο πλάνο» (η δολοφονία Φύσσα)

«Πρ: Τελικά η ανθρωποκτονία Φύσσα θεωρείτε ότι είναι η ενέργεια περαστικού;
Λαγ: Από όσα έχω δει θεωρώ ότι ναι. Έχουν εξαφανιστεί βίντεο, όπως και ένα από μία ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, το οποίο σβήστηκε. Έκαναν ότι μπορούσαν για να μην υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Για να στηθεί η φάση με την αστυνομικό με τα ωραία μάτια, που συνέλαβε τον Ρουπακιά, ενώ 7 κρατούσαν τον Φύσσα και τον μαχαίρωνε. Ήταν ένα πολύ ωραίο πλάνο που είχαν στήσει αλλά δεν τους βγήκε και πήγαν στο άλλο πλάνο».

Για τον εθνικοσοσιαλισμό ποιεί την νήσσαν…

«Πρ: Εχει σχέση η ΧΑ με τον εθνικοσοσιαλισμό;

Λαγ: Θα απαντήσω αν λεχθεί ότι διωκόμαστε για πολιτικές απόψεις.

Πρ: Τάγματα εφόδου έχετε υπόψη;

Λαγ: Από ακροαριστερούς ναι».

Και λίγο τζάμπα μαγκιά…

«Δεν τα αποδέχομαι. Έρχομαι εδώ μόνο και μόνο να μην πει κανείς ότι το απέφυγα. Θα ήθελα να δω την έδρα του δικαστηρίου αν ήταν εδώ ακροαριστεροί με καλάσνικοφ. Κι αν δεν σας τα είπαν οι υπόλοιποι θα σας τα πω εγώ.

«Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία και αν κάνατε τους υπόλοιπους 68 να φοβηθούν, εμένα δεν θα με κάνετε να φοβηθώ, είμαι υπερήφανος Έλληνας εθνικιστής και πατριώτης, βρέθηκα στη φυλακή»

Τα έσπασε με την ΧΑ αλλά κρατάει ισορροπίες

Αυτός ήταν ο Γ. Λαγός στο δικαστήριο. Ευρωβουλευτής (ανεξάρτητος τώρα αφού αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή) και ηγετικό στέλεχος του εκκολαπτόμενου μορφώματος Εθνική Λαϊκή Συνείδηση που θα ιδρυθεί επίσημα στις 9 Νοέμβρη.

Τραμπούκος, φασίστας, άνθρωπος του υποκόσμου με χειμαρρώδη ασυνάρτητο λόγο, υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και δειλό ανθρωπάκι στο δικαστήριο αφού ούτε αυτός ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του.

Κράτησε ισορροπίες και δεν κάρφωσε τον Μιχαλολιάκο, του οποίου η απολογία ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη με βάση το υπάρχον πρόγραμμα. Έμεινε πάνω στην βασική γραμμή της ηγεσίες πως για όλα φταίει ο Ρουπακιάς, ο οποίος έκανε «μια απλή ανθρωποκτονία».

Όλα αυτά βέβαια το μόνο που κάνουν είναι να γελοιοποιούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δημόσια. Ο Λαγός ήταν αυτός που προανήγγειλε την δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους αλιεργάτες, που πηρεφανευόταν στο τηλέφωνο ότι οργάνωσε την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είχε καθοδηγήσει με το βουλευτικό του αυτοκίνητο την επίθεση στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και τόσα άλλα. Το ότι τα αρνείται, απλά τον κάνει λαγό, όχι όμως και αθώο.

Απολογία του φύρερ

Το επόμενο ραντεβού του αντιφασιστικού κινήματος είναι την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 8:30 το πρωί μέσα και έξω από το Εφετείο Αθήνας όπου με την απολογία Μιχαλολιάκου ολοκληρώνονται οι απολογίες των χρυσαυγιτών.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα