Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Λουκά Παναγιωτόπουλο

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ αποχαιρετά τον σύντροφο Λουκά Παναγιωτόπουλο που έχασε την μάχη με τον καρκίνο στα 56 του χρόνια. Ο Λουκάς ήταν ένας μαχητής της τάξης του, οικοδόμος από πολύ νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος της ζωής του, ενεργός και πολιτικά και συνδικαλιστικά.  

Ο σ. Λουκάς, αφού πρώτα απέρριψε τον σταλινισμό  όντας μέλος της ΚΝΕ στα εφηβικά του χρόνια, οργανώθηκε στο  ΞΕΚΙΝΗΜΑ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του στη Δυτική Αθήνα, στην αρχή της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού ως μέλος της ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα τοπικά εγχειρήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Το αποτύπωμα του σ. Λουκά που κρατάμε είναι η αυτοθυσία, η ανιδιοτέλεια, η επαναστατική τιμιότητα και η βαθιά περηφάνεια για την ταξική του καταγωγή και για την εργατική τάξη ως σύνολο. 

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ στέλνει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους του Λουκά καθώς και στους πολιτικούς του συντρόφους.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής