Από το δήμο Ζωγράφου δε λείπουν οι χώροι, κάτι άλλο λείπει…

Της Ελένης Μήτσου, από το xekinimazografou.wordpress.com

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Πλουμπίδη*, ζήτησε εκ μέρους της «Κίνησης Πολιτών Ζωγράφου – Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες» να παραχωρήσει η Δημοτική Αρχή έναν χώρο για να αποθηκεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγονται από την «Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου» για τους πρόσφυγες, για όσο διάστημα διαρκεί η εκστρατεία.

Η απάντηση της Δημάρχου, Τίνας Καφατσάκη ήταν αρνητική, με τη δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει κάποιο χώρο για να διαθέσει.

Την ίδια αρνητική απάντηση έδωσε και στο αίτημα της Ειρήνης Πλουμπίδη να «ανοίξει» ο Δήμος κάποιους χώρους στις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας (αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, πολιτιστικές, πολιτικές, δημοτικές παρατάξεις κλπ) για να μπορούν να συνεδριάζουν και να οργανώνουν τις δράσεις τους.

Η λίστα με τα ακίνητα του Δήμου Ζωγράφου είναι μεγάλη. Ωστόσο στους Δημότες παραχωρεί μόνο το ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου της οδού Ανακρέοντος. Όταν αυτό έχει διατεθεί σε μια συλλογικότητα, οι υπόλοιπες απλά βρίσκονται χωρίς χώρο. Γιατί δεν παραχωρούνται π.χ. κάποιες αίθουσες από τις βίλες Κοτοπούλη, Βουγά, κ.α. οι οποίες μένουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κλειστές και ανοίγουν μόνο για τις εκδηλώσεις του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού; Γιατί δεν παραχωρούνται χώροι στο παλιό Δημαρχείο όπως γινόταν προ διοικήσεως Καφατσάκη; Αυτά αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα χώρων που διαθέτει ο Δήμος, βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και είναι γνωστοί στους περισσότερους.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στο παλιό δημαρχείο, η κ. Καφατσάκη για να «χρυσώσει το χάπι» δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το υπόγειο του παλιού δημαρχείου θα παραχωρείται για εκδηλώσεις μόλις τελειώσουν οι εργασίες επισκευής του. Αυτή την ιστορία την έχει όμως ξαναπεί και πριν από έναν χρόνο και ακόμα περιμένουμε.

Χαρακτηριστικό των διαθέσεων της Δημοτικής Αρχής είναι και το ακόλουθο περιστατικό: Όταν η Βίλα Κοτοπούλη ζητήθηκε από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να πραγματοποιήσει εκδήλωση** της παραχωρήθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου χωρίς κανένα πρόβλημα – και καλώς παραχωρήθηκε. Όταν ζητήθηκε ένα μήνα αργότερα για εκδήλωση του «Ξεκινήματος» μας ειπώθηκε ότι η Βίλα Κοτοπούλη «δεν δίνεται σε πολιτικές οργανώσεις»…

Τέλος, αντίστοιχη αρνητική απάντηση για παραχώρηση χώρου είχε λάβει πριν από μερικούς μήνες ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και το «Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου».

Είναι ξεκάθαρο ότι στο Δήμο μας δεν λείπουν οι χώροι, αλλά η βούληση της Δημοτικής Αρχής να τους παραχωρήσει.

__________________________
* Η Ειρήνη Πλουμπίδη είναι Δημοτική Σύμβουλος του Ξεκινήματος-Ζωγράφου. Το Ξεκίνημα Ζωγράφου προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με το «Κίνημα στην Πόλη» στις δημοτικές εκλογές του 2014.
** https://left.gr/news/ekdilosi-neolaias-syriza-zografoy

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα