Από τη δράση μας

31ο camping Antinazi Zone – YRE στο Γύθειο, 26/7 – 4/8

To 31o κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE θα γίνει φέτος στο Γύθειο (περιοχή Βαθύ) σε μια πανέμορφη παραλία στο οργανωμένο κάμπινγκ Δίας (www.campingdias.gr) 

Το κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE είναι το μακροβιότερο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό κάμπινγκ στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό συνήθως μέρος. 

Σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοναζί στην Ελλάδα και διεθνώς το κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και να σχεδιάσουμε δράσεις για την επόμενη περίοδο σ’ ένα κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης, διασκεδάζοντας και χαλαρώνοντας παράλληλα. 

Το πρόγραμμα του κάμπινγκ περιλαμβάνει:

Συζητήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις (για όποια/ον ενδιαφέρεται). Τα θέματα των συζητήσεων θα αφορούν, ενδεικτικά, τη νέα ατζέντα και την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, ζητήματα γύρω από την εκπαίδευση (όπως τη λογική της καταστολής από το δημοτικό με άλλοθι την ενδοσχολική βία), την ένταση των επιθέσεων απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, περιβαλλοντικές απειλές και μάχες, την ιστορία εργατικών κινημάτων κ.α. (δείτε το ακριβές πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, το fb και το Instagram) 

Live, παραδοσιακά γλέντια, καραόκε, πάρτυ

Προβολές ταινιών 

Τουρνουά beach volley, ποδόσφαιρο άμμου κ.α.

Εκδρομές 

* Αν θέλεις να βοηθήσεις εθελοντικά στη διοργάνωση του κάμπινγκ συμμετέχοντας στο μουσικό / καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή οργανώνοντας κάποια δραστηριότητα / workshop, έλα σε επικοινωνία μαζί μας. 

Για τα παιδιά θα υπάρχει κάθε βράδυ προβολή παιδικής ταινίας. Όσα παιδιά θέλουν, μπορούν επίσης να συμμετέχουν στo «συμβούλιο των παιδιών» καθώς και σε παιδικές δραστηριότητες όπως συλλογικό μαγείρεμα, κινητικά παιχνίδια κ.α.

Στον χώρο θα λειτουργεί όπως κάθε χρόνο αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και ταβέρνα με φτηνές τιμές. 

Το κόστος συμμετοχής είναι: 

130€ από Αθήνα

160€ από Θεσσαλονίκη / Βόλο

Περιλαμβάνει: μεταφορά με επιστροφή με δικά μας λεωφορεία, 9 διανυκτερεύσεις με δική σας σκηνή, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις μας μέσα στο κάμπινγκ (live, προβολές ταινιών κοκ), πάρκινγκ ΙΧ / μηχανής στον χώρο του κάμπινγκ. 

Για όσες/ους έρθουν με δικό τους όχημα η τιμή είναι 11 € ανά ημέρα. Παιδιά ως 5 ετών δωρεάν. Από 6 ως 12 ετών 5 € ανά ημέρα.

campingyre.gr | antinazizone.gr

fb: Camping YRE

instagram: camping.yre

τηλ. επικοινωνίας: 6976436302 (Αθήνα) | 6944421153 (Θεσσαλονίκη) | 6973322182 (Βόλος) | 6987125789 (Πάτρα) | 6937915008 (Μυτιλήνη)

25/6: αντιφασιστική συγκέντρωση σε Ν. Ιωνία – Ν. Ηράκλειο

Στις 25 Ιούνη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Νέα Ιωνία από τοπικές συλλογικότητες και φορείς του αντιφασιστικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. 

Ήταν μία πρώτη απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις των φασιστών της οργάνωσης Propatria, που επιχειρούν εδώ και καιρό να μετατρέψουν την περιοχή του Νέου Ηρακλείου σε άβατο για οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους. Η κινητοποίηση αρχικά είχε καλεστεί στο Νέο Ηράκλειο. 

Αυτό άλλαξε μετά την απαγόρευση της Αστυνομίας μία ημέρα πριν τη συγκέντρωση. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας μιλούσε για δύο συγκεντρώσεις: μία των αντιφασιστών και μια των φασιστών της οργάνωσης «Εθνικό Μέτωπο». 

Στην πραγματικότητα, καμία φασιστική συγκέντρωση δεν είχε καλεστεί δημόσια. Το «Εθνικό Μέτωπο» έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης, ενώ όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε πουθενά δημόσιο κάλεσμα φασιστών για συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο. Όλα δείχνουν ότι η αστυνομία επινόησε την ύπαρξη φασιστικής συγκέντρωσης, ώστε με βάση τη θεωρία των δύο άκρων να απαγορεύσει την συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματος.

Με αυτή τη λογική, η αστυνομία θα μπορεί στο μέλλον να απαγορεύει οποιαδήποτε αντιφασιστική συγκέντρωση, με πρόσχημα την ύπαρξη φασιστικής συγκέντρωσης και τον κίνδυνο επεισοδίων. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Όπως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό και το τελευταίο σημείο της ανακοίνωσης της Αστυνομίας που εξηγεί ότι η συγκέντρωση των αντιφασιστών συλλογικοτήτων απαγορεύτηκε γιατί δεν είχε πάρει προηγουμένως άδεια από την αστυνομία, σύμφωνα με τον νόμο περί διαδηλώσεων που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2020.

Το κίνημα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ένα δικαίωμα που κατέκτησε με αγώνες και αίμα δεκαετιών, δηλαδή το δικαίωμα να διαδηλώνει και να διεκδικεί ελεύθερα. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία είχε περίπου 200 άτομα και ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς δράσεων και συστηματικών παρεμβάσεων που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή. 

Η επιτυχία των δράσεων στις 1ης Νοέμβρη του 2023, που κατάφεραν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη πανευρωπαϊκή σύναξη φασιστικών οργανώσεων δείχνει τον δρόμο. Όσο το αντιφασιστικό κίνημα είναι ενωμένο, οργανωμένο, δεμένο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, οι φασίστες θα συνεχίζουν να μένουν στο περιθώριο. 

Μυτιλήνη, 14/6: Πολύ πετυχημένη η εκδήλωση «Αντιμετωπίζοντας το κράτος του Ισραήλ»

Την Παρασκευή 14/6 ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος» και το φοιτητικό σχήμα «Φυσάει Κόντρα» (στο οποίο συμμετέχουν μέλη του «Ξ») διοργάνωσαν μια πολύ πετυχημένη ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το κράτος του Ισραήλ – Η στάση μας απέναντι στην πολιτική της εθνοκάθαρσης του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων». 

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

  • Shir Hever: ακαδημαϊκός και ερευνητής της πολιτικής οικονομίας της ισραηλινής κατοχής
  • Suhad Nierat: φιλόλογος και καθηγήτρια αραβικών
  • Αλεξία Τσούνη: σκηνοθέτρια, μέλος της FemArtAct

Παρευρέθηκαν  περισσότερα από 50 άτομα ενώ υπήρχε και ζωντανή μετάδοση στο youtube, με το σύνολο των συμμετεχόντων  να ξεπερνάει τα 100 άτομα. Αυτή η μαζική συμμετοχή δείχνει ότι υπάρχει συζήτηση και προβληματισμός γύρω από τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη. Οι φοιτητές, η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι αναγκαίο να πάρουν καθαρή και μαχητική θέση, όχι μόνο με τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, αλλά και κινητοποιήσεις ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράττει  η ισραηλινή κυβέρνηση σε βάρος των Παλαιστινίων. 

Μετά τις εισηγήσεις, που έδωσαν μια καλή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ, ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση, για τα κινήματα στο εσωτερικό του, τους αντιρρησίες συνείδησης, την επικρατούσα κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, κα.

Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με εκδηλώσεις, συζητήσεις και κινητοποιήσεις, δείχνοντας την εναντίωση μας στο εξελισσόμενο έγκλημα.

25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Βόλος, Παρασκευή 28/6: Πάρτι και κλήρωση δώρων

Στον δρόμο προς το 31o αντιρατσιστικό Camping, το Antinazi Zone στον Βόλο οργανώνει και σας καλεί σε partaki και κλήρωση δώρων, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 21:00, στο Café Society.

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά πόλεις, σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα