Από τη δράση μας

31ο camping Antinazi Zone – YRE στο Γύθειο, 26/7 – 4/8

To 31o κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE θα γίνει φέτος στο Γύθειο (περιοχή Βαθύ) σε μια πανέμορφη παραλία στο οργανωμένο κάμπινγκ Δίας (www.campingdias.gr) 

Το κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE είναι το μακροβιότερο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό κάμπινγκ στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό συνήθως μέρος. 

Σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοναζί στην Ελλάδα και διεθνώς το κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και να σχεδιάσουμε δράσεις για την επόμενη περίοδο σ’ ένα κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης, διασκεδάζοντας και χαλαρώνοντας παράλληλα. 

Το πρόγραμμα του κάμπινγκ περιλαμβάνει:

  • Συζητήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις (για όποια/ον ενδιαφέρεται). Τα θέματα των συζητήσεων θα αφορούν, ενδεικτικά, τη νέα ατζέντα και την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, ζητήματα γύρω από την εκπαίδευση (όπως τη λογική της καταστολής από το δημοτικό με άλλοθι την ενδοσχολική βία), την ένταση των επιθέσεων απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, περιβαλλοντικές απειλές και μάχες, την ιστορία εργατικών κινημάτων κ.α. (δείτε το ακριβές πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, το fb και το Instagram) 
  • Live, παραδοσιακά γλέντια, καραόκε, πάρτυ
  • Προβολές ταινιών 
  • Τουρνουά beach volley, ποδόσφαιρο άμμου κ.α.
  • Εκδρομές 
  • * Αν θέλεις να βοηθήσεις εθελοντικά στη διοργάνωση του κάμπινγκ συμμετέχοντας στο μουσικό / καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή οργανώνοντας κάποια δραστηριότητα / workshop, έλα σε επικοινωνία μαζί μας. 

Για τα παιδιά θα υπάρχει κάθε βράδυ προβολή παιδικής ταινίας. Όσα παιδιά θέλουν, μπορούν επίσης να συμμετέχουν στo «συμβούλιο των παιδιών» καθώς και σε παιδικές δραστηριότητες όπως συλλογικό μαγείρεμα, κινητικά παιχνίδια κ.α.

Στον χώρο θα λειτουργεί όπως κάθε χρόνο αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και ταβέρνα με φτηνές τιμές. 

Το κόστος συμμετοχής είναι: 

130€ από Αθήνα

160€ από Θεσσαλονίκη / Βόλο

Περιλαμβάνει: μεταφορά με επιστροφή με δικά μας λεωφορεία, 9 διανυκτερεύσεις με δική σας σκηνή, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις μας μέσα στο κάμπινγκ (live, προβολές ταινιών κοκ), πάρκινγκ ΙΧ / μηχανής στον χώρο του κάμπινγκ. 

Για όσες/ους έρθουν με δικό τους όχημα η τιμή είναι 11 € ανά ημέρα. Παιδιά ως 5 ετών δωρεάν. Από 6 ως 12 ετών 5 € ανά ημέρα.

campingyre.gr | antinazizone.gr

fb: Camping YRE

instagram: camping.yre

τηλ. επικοινωνίας: 6976436302 (Αθήνα) | 6944421153 (Θεσσαλονίκη) | 6973322182 (Βόλος) | 6987125789 (Πάτρα) | 6937915008 (Μυτιλήνη)

Μια πολύ πλούσια συζήτηση για την απάντηση στην ακροδεξιά

Antinazi Zone Βόλου

Πολύ πλούσια και ζωντανή ήταν η συζήτηση που διοργάνωσε το Antinazi Zone στο Βόλο, με θέμα «Ποια η απάντηση στην ακροδεξιά», το Σάββατο 25 Μαΐου στο καφέ «Σπείρα». Στη συζήτηση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, κυρίως νεολαίοι/ες αλλά και εργαζόμενοι/ες. 

Στα ανοίγματά τους οι σ/φοι Νίκος Κανελλής και Τάκης Γιαννόπουλος μίλησαν για τη σημερινή εικόνα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και διεθνώς, ειδικά ενόψει των ευρωεκλογών για τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα σημειώσει άνοδο. Επίσης αναφέρθηκαν στην εποχή κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και το κενό εκπροσώπησης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων από τα αριστερά, ως τις βασικές τις αιτίες που οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων…

Στην συνέχεια το λόγο πήραν αρκετές και αρκετοί από τους συμμετέχοντες. Ανάμεσα σε άλλα, μίλησαν για το πως η ακροδεξιά συνιστά απειλή για τις κατακτήσεις των γυναικών, όπως είναι η άμβλωση, για το κυρίαρχο μόνο του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», το πως το εκπαιδευτικό σύστημα έχει τεράστια ευθύνη για την διάδοση ακροδεξιών αντιλήψεων και την συστηματική προσπάθεια των ακροδεξιών να κερδίσουν την νεολαία. Επίσης τέθηκαν προβληματισμοί που απασχολούν πολύ κόσμο, όπως ποια η αιτία που ενισχύεται η ακροδεξιά και όχι η Αριστερά παρά τα τεράστια αδιέξοδα του καπιταλισμού, πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των Αριστερών οργανώσεων ενάντια στο φασισμό κα. 

Η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα και όλες οι απόψεις συζητήθηκαν συντροφικά και ανοιχτά με σκοπό το καλό του κινήματος. Την επόμενη περίοδο θα εστιάσουμε τη δράση μας στην καμπάνια ενημέρωσης για το 31ο αντιρατσιστικό κάμπινγκ Antinazi Zone-YRE για το οποίο πολλοί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση δήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον. 

Παρουσίαση της Άλλης Αμερικής στην Πετρούπολη: μια εξαιρετική εκδήλωση

Ρεπορτάζ «Ξ» Πετρούπολης

Η παρουσίαση του βιβλίου του σ. Γιώργου Κασαμπαλάκου «Η Άλλη Αμερική – χρυσές σελίδες του αμερικανικού κινήματος από τον 19ο ως και τον 21ο αιώνα», που διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση της σοσιαλιστικής διεθνιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα» στην Πετρούπολη και το βιβλιοπωλείο Pickabook, ήταν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι συμμετείχαν, ενώ η συζήτηση ήταν πολύ πλούσια.

Ο Αντώνης Νταβανέλος, μίλησε για την ιστορία του αμερικανικού κινήματος των δεκαετιών του 60 και του 70, τονίζοντας τη σημασία τους για τις μάχες που δίνονταν στη χώρα μας. 

Η Ηρώ Διώτη αναφέρθηκε με τη σειρά της σε ιστορικά στοιχεία και σημείωσε τις μεγάλες επιτυχίες των κινημάτων στις ΗΠΑ, παράλληλα με κομβικές αδυναμίες τους, όπως την αδυναμία συντονισμού σε πολλές περιπτώσεις.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα συνέδεσε τους μεγάλους αγώνες του αμερικανικού λαού με τους σημερινούς, όχι μόνο στις ΗΠΑ. Ανέδειξε παράλληλα την αισιοδοξία που πηγάζει παγκοσμίως από τη σημερινή ανοδική φάση του κινήματος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου και μέλος του Ξ, Γιώργος Κασαμπαλάκος, αναφέρθηκε στη σύνδεση του χτες και του σήμερα του αμερικανικού κινήματος. Μέσα από την αναφορά σε αποσπάσματα του βιβλίου, ανέδειξε τις ομοιότητες των αγώνων στις ΗΠΑ με το σήμερα ακόμα και στην περιοχή μας, όπως π.χ. την άμεση σύνδεση του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα με τις σημερινές τεράστιες διαδηλώσεις του BlackLivesMatter και τη σχέση των ιστορικών αντιπολεμικών κινητοποιήσεων για το Βιετνάμ με τις σημερινές συγκλονιστικές φοιτητικές δράσεις για την Παλαιστίνη.

Η μουσική συμβολή του κιθαρίστα Συμέων Μαϊστρέλη στην εκδήλωση ήταν καθοριστική, καθώς την έκλεισε με το βασικό ερώτημα της βραδιάς: Which side are you on?

Θεσ/νίκη: Όχι ανέγερση κτηρίου στην περιοχή «Γαλαξία»

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξία»

Καλούμε όλους τους φορείς της γειτονιάς, σωματεία της πόλης, αθλητικούς πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους κατοίκων να στηρίξουν την πρωτοβουλία και την προσπάθεια ώστε να μην γίνει άλλος ένας χώρος πρασίνου τσιμέντο. 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή «Γαλαξία» δίπλα από τον παιδικό σταθμό του Φωκά, (μεταξύ Δελφών – 25ης Μαρτίου, συμβολή Ζεμπελίου – Καρακάση), ο οποίος αποτελεί χώρο πρασίνου, υπάρχει σχέδιο ανέγερσης πολυκατοικίας. 

Οι ανάγκες μας ως κάτοικοι της περιοχής δεν είναι η ανέγερση άλλης μιας πολυκατοικίας που θα εξυπηρετήσει τα κέρδη της κάθε κατασκευαστικής. Στην περιοχή που ζούμε, έχουμε ανάγκη από ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης. Χώρους που θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας και να περνάμε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Το πράσινο είναι ζωή. 

Διεκδικούμε: 

• Να μην προχωρήσει η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου στην περιοχή Γαλαξία.

• Διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων. 

Οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί – οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλους τους κατοίκους, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. 

Η συλλογή υπογραφών έχει ήδη ξεκινήσει ώστε η φωνή μας να είναι πιο δυνατή στο δημοτικό συμβούλιο και να ασκήσουμε πίεση. 

Ζωγράφου: Πετυχημένη η συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Πολύ πετυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή ήταν η συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μάη στον «Σαρδανάπαλο» από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου «Από Κοινού».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα