Από τη δράση μας

31ο camping Antinazi Zone – YRE στο Γύθειο, 26/7 – 4/8

To 31o κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE θα γίνει φέτος στο Γύθειο (περιοχή Βαθύ) σε μια πανέμορφη παραλία στο οργανωμένο κάμπινγκ Δίας (www.campingdias.gr) 

Το κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE είναι το μακροβιότερο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό κάμπινγκ στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό συνήθως μέρος. 

Σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοναζί στην Ελλάδα και διεθνώς το κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και να σχεδιάσουμε δράσεις για την επόμενη περίοδο σ’ ένα κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης, διασκεδάζοντας και χαλαρώνοντας παράλληλα. 

Το πρόγραμμα του κάμπινγκ περιλαμβάνει:

 • Συζητήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις (για όποια/ον ενδιαφέρεται) 
  Τα θέματα των συζητήσεων θα αφορούν, ενδεικτικά, τη νέα ατζέντα και την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, ζητήματα γύρω από την εκπαίδευση (όπως τη λογική της καταστολής από το δημοτικό με άλλοθι την ενδοσχολική βία), την ένταση των επιθέσεων απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, περιβαλλοντικές απειλές και μάχες, την ιστορία εργατικών κινημάτων κ.α. (δείτε το ακριβές πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, το fb και το Instagram) 
 • Live, παραδοσιακά γλέντια, καραόκε, πάρτυ
 • Προβολές ταινιών 
 • Τουρνουά beach volley, ποδόσφαιρο άμμου κ.α.
 • Εκδρομές 

* Αν θέλεις να βοηθήσεις εθελοντικά στη διοργάνωση του κάμπινγκ συμμετέχοντας στο μουσικό / καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή οργανώνοντας κάποια δραστηριότητα / workshop, έλα σε επικοινωνία μαζί μας. 

Για τα παιδιά θα υπάρχει κάθε βράδυ προβολή παιδικής ταινίας. Όσα παιδιά θέλουν, μπορούν επίσης να συμμετέχουν στo «συμβούλιο των παιδιών» καθώς και σε παιδικές δραστηριότητες όπως συλλογικό μαγείρεμα, κινητικά παιχνίδια κ.α.

Στον χώρο θα λειτουργεί όπως κάθε χρόνο αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και ταβέρνα με φτηνές τιμές. 

Το κόστος συμμετοχής είναι: 

130€ από Αθήνα

160€ από Θεσσαλονίκη / Βόλο

Περιλαμβάνει: μεταφορά με επιστροφή με δικά μας λεωφορεία, 9 διανυκτερεύσεις με δική σας σκηνή, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις μας μέσα στο κάμπινγκ (live, προβολές ταινιών κοκ), πάρκινγκ ΙΧ / μηχανής στον χώρο του κάμπινγκ. 

Για όσες/ους έρθουν με δικό τους όχημα η τιμή είναι 11 € ανά ημέρα. Παιδιά ως 5 ετών δωρεάν. Από 6 ως 12 ετών 5 € ανά ημέρα.

campingyre.gr | antinazizone.gr

fb: Camping YRE

instagram: camping.yre

τηλ. επικοινωνίας: 6976436302 (Αθήνα) | 6944421153 (Θεσσαλονίκη) | 6973322182 (Βόλος) | 6987125789 (Πάτρα) | 6937915008 (Μυτιλήνη)

Βόλος, 25/5: «Ποια η απάντηση στην ακροδεξιά;»

Σάββατο 25 Μαΐου – 7:00 μ.μ.,
καφέ Σπείρα (Τ. Οικονομάκη 45)

Η τάση ενίσχυσης της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού. Αρκεί να δούμε ποιες είναι οι κυβερνήσεις στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Αργεντινή, την Ουγγαρία. Επίσης, ακροδεξιά κόμματα, όπως το AfD στη Γερμανία, η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν στην Γαλλία, οι Σουηδοί Δημοκράτες κ.ά. επιτυγχάνουν διψήφια ποσοστά σε εκλογικές αναμετρήσεις και καθίστανται ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. 

Όλα δείχνουν ότι η τάση αυτή θα αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Την ίδια ώρα ο Ντόναλτ Τράμπ επιδιώκει με αξιώσεις την επάνοδο του στην προεδρεία των ΗΠΑ. 

Στην Ελλάδα, εκτός από την είσοδο τριών ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή, έχουμε την επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου στους δρόμους και την πιθανή αποφυλάκιση ηγετικών φασιστών όπως ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδη εφαρμόζει στην πράξη μεγάλο μέρος των ακροδεξιών αντιλήψεων την στιγμή που εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα παίζοντας με τη φωτιά του εθνικισμού, του σοβινισμού και του πολέμου. Ανάλογη πολιτική ακολουθούν και άλλες νεοφιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις.  

Η ακροδεξιά όλων των ειδών συνιστά απειλή για τα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων όπως οι γυναίκες, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι μετανάστες και πρόσφυγες, οι Ρομά αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης 

Είναι λοιπόν κρίσιμο να απαντήσουμε στο ερώτημα: πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων;

Για αυτό το Antinazi Zone διοργανώνει και σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στο καφέ Σπείρα. Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι σύντροφοι Τάκης Γιαννόπουλος, μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, και ο Νίκος Κανελλής,  μέλος Antinazi Zone. 

Πολύ σημαντική επιτυχία για τον αγώνα στο Κρυονέρι

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου για τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Απριλίου 2024, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα, έγινε και συζήτηση με θέμα: 

«Γνωμοδότηση επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: «Αντιπλημμυρική θωράκιση Ε.Π. Θεσσαλονίκης με έργα  διευθέτησης της περιφερειακής τάφρου και συμβαλλόντων ρεμάτων» 

Είχαμε ζητήσει και λάβαμε τον λόγο ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου για να εκθέσουμε τις προτάσεις μας, που στόχο έχουν την προστασία του ρέματος και του δάσους της περιοχής μας, διεκδικώντας να απαγορευτεί η δόμηση πλησίον του ρέματος και έτσι τα οικόπεδα που βρίσκονται εκεί να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση που καταθέσαμε ήταν η εξής:

«Με βάση τα παραπάνω, και σε ότι αφορά στη ΜΠΕ του έργου ‘’Αντιπλημμυρική θωράκιση Ε.Π. Θεσσαλονίκης με έργα διευθέτησης της περιφερειακής τάφρου και συμβαλλόντων ρεμάτων’’, η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας εισηγείται στη Μητροπολιτική Επιτροπή Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να τεθεί ως όρος στην ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) η πρόταση οριοθέτησης του ρέματος στην περιοχή Κρυονερίου – Άνω Τούμπας στο όριο των οδών Ιπποδρομίου και Πολυγνώτου χωρίς να περιλαμβάνονται εντός της οριοθέτησης οι υφιστάμενες πολυκατοικίες.» 

Η διοίκηση του Δήμου, δια στόματος Αγγελούδη, δήλωσε ότι υπερψηφίζει την πρόταση μας και ως εκ τούτου θα την εντάξει  στην τελική απόφαση για τη διευθέτηση των ρεμάτων. Το δημοτικό συμβούλιο, επομένως, αποφάσισε και ψήφισε θετικά.

Ο αγώνας μας μετά από 3 χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, δράσεων και εκδηλώσεων, με τις πάνω από 1.000 υπογραφές και την διαρκή πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταφέρνει κάτι εξαιρετικά σημαντικό. 

Τώρα, περιμένουμε από τον Δήμαρχο να τηρήσει την δημόσια τοποθέτηση του και να καταγραφεί και επίσημα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επόμενα βήματα η παρέμβαση στην Περιφέρεια και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο αγώνας συνεχίζεται και σας θέλουμε στο πλευρό μας.

17/5: Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κασαμπαλάκου «Η άλλη Αμερική»

Την Παρασκευή 17 Mάη στις 7.00 μ.μ., στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Pick a Book (Aγίας Λαύρας 70, κοντά στη στάση «Φαρμακείο» του Α11 και Β11) στην Πετρούπολη, η τοπική οργάνωση του «Ξ» διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κασαμπαλάκου:

«Η άλλη Αμερική – χρυσές σελίδες του αμερικανικού κινήματος από τον 19ο ως και τον 21ο αιώνα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

 • Διώτη Ηρώ, πολιτική επιστήμονας (ΜΕΡΑ25 / Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά)
 • Κουτσούμπα Δέσποινα, αρχαιολόγος, συνδικαλίστρια (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
 • Νταβανέλος Αντώνης, δημοσιογράφος (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)
 • και ο συγγραφέας και μέλος του «Ξ», Γιώργος Κασαμπαλάκος

Η παρουσίαση θα συνοδευτεί με μουσικές πινελιές από τον Συμεών Μαϊστρέλη.

«Η άλλη Αμερική» αναδεικνύει ψηφίδες από τους συγκλονιστικούς αγώνες του αμερικανικού κινήματος από την αρχή της ύπαρξης του (εργατικού, για τα πολιτικά δικαιώματα, ινδιάνικου, αντιπολεμικού, περιβαλλοντικού, γυναικείου, ΛΟΑΤΚΙ). Την ίδια ώρα λειτουργεί ως γέφυρα για τη σημερινή «άλλη Αμερική», των απεργών ηθοποιών/σεναριογράφων του Χόλυγουντ και των εργατών στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και των φοιτητών στις καταλήψεις στα αμερικάνικα πανεπιστήμια, που δίνουν τον τόνο στο διεθνές αντιπολεμικό κίνημα. 

8ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride στις 14-18/5

Το 8ο Αυτο-οργανωμένο Pride ξεκινάει την Τρίτη 14 Μάη και κορυφώνεται το Σάββατο 18 Μάη με την Πολύχρωμη Πορεία Ελεύθερης Έκφρασης.

Κοινή δράση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σε Ελλάδα & Τουρκία

26 Μάη, 11:00, πλατεία Μεγ. Παναγιάς

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα