Από τη δράση μας

24ο κάμπινγκ του Antinazi Zone – ΥRE στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας

Η καμπάνια για το 24ο κάμπινγκ του Antinazi Zone – ΥRE ξεκίνησε με μαζικά μοιράσματα φυλλαδίων και αφισοκολλήσεις καθώς και εντατική ηλεκτρονική εκστρατεία.

Διεξάγεται στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας ανάμεσα στις ημερομηνίες 28 Ιουλίου και 6 Αυγούστου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 85 ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορά στο κάμπινγκ και 9 διανυκτερεύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κάμπινγκ, το πρόγραμμα κλπ δείτε:

www.campingyre.gr

www.antinazizone.gr

και στο facebook: camping-YRE

Για κρατήσεις, επικοινωνείστε:

Αθήνα: 210 2283019

Θεσσαλονίκη: 2310540432

Βόλος: 6973322182

Λάρισα: 6984963862

Κέρκυρα: 6982205897

 

Οικονομική εξόρμηση/λαχειοφόρος του Antinazi Zone – YRE

Λίγο πριν τη διοργάνωση του 24ου αντιρατσιστικού κάμπινγκ, το Antinazi zone ξεκινά την ετήσια λαχειοφόρο αγορά που στόχο έχει να ενισχύσει οικονομικά τις δράσεις του και να το βοηθήσει να σταθεί πιο δυνατά στα πόδια του εν όψει των σημαντικών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών αγώνων που είναι μπροστά μας.

Το 24ο κάμπινγκ θα γίνει φέτος στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας από τις 28 Ιούλη μέχρι τις 6 Αυγούστου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, θα βρεθούμε για 10 μέρες και 9 βράδια και θα στήσουμε μια μικρή κοινωνία σαν αυτή που θέλουμε να φτιάξουμε. Συλλογικά, αλληλέγγυα, αυτοδιαχειριζόμενα.

Η λαχειοφόρος οικονομικής ενίσχυσης θα έχει διάρκεια όλο τον Ιούνη του 2017 και η κλήρωση θα γίνει στις 13 Ιούλη. Ο λαχνός κοστίζει 1 ευρώ και τα δώρα είναι:

1 ταξίδι δύο ατόμων αξίας 500 ευρώ για τη Ρώμη. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή, 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και πρωινό και προσαρμόζεται ανάλογα με τη σαιζόν.

3 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο, για 2 ή 3 άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου (rastoni-andros.gr). Οι διανυκτερεύσεις αφορούν το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2016.

2 διπλές συμμετοχές για το 24ο αντιρατσιστικό κάμπινγκ του antinazi zone που θα διοργανωθεί από τις 28 Ιούλη μέχρι τις 6 Αυγούστου στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας και περιλαμβάνουν: εισιτήρια με επιστροφή και διαμονή για 10 μέρες – 9 διανυκτερεύσεις.

Η κλήρωση θα γίνει στις 13 Ιούλη σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

 

Πατήσια: Το «π» μεγάλωσε…

Εξαιτίας της ασυνήθιστης για τα δεδομένα κίνησης στην εκδήλωση στα social media είχαμε προετοιμαστεί. Πέραν της ταράτσας μας είχαμε ετοιμάσει και τη «χειμερινή» μας αίθουσα προβολής για δεύτερη παράλληλη ώστε να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερες ανάγκες. Υπολογίζαμε ότι οι 25-30 πρώτοι θα το έβλεπαν στην ταράτσα κατά τον αρχικό σχεδιασμό και οι επόμενοι 15-20 στην αίθουσα. Ετοιμάσαμε πιάτα, βάλαμε και φωτιά για τα σουβλάκια και δεν προλάβαμε να περιμένουμε.

Σαράντα λεπτά πριν την ώρα έναρξης έφτασε η πρώτη μεγάλη παρέα, είκοσι λεπτά πριν η ταράτσα είχε σχεδόν γεμίσει, τελικά 70 άτομα είδαν τις δύο παράλληλες προβολές και κάπως έτσι ξεκίνησε όμορφα ο Ιούνης για το «π». Μετά από οχτώ περίπου μήνες λειτουργίας και προβολών ήρθε ο Danny Boyle και η παρέα του Trainspotting που ενώθηκε 21 χρόνια μετά την πρώτη ταινία να γεμίσουν τους χώρους του «π» με κόσμο από κάθε γειτονιά της Αθήνας. Όσοι ήρθαν ενημερώθηκαν για την μέχρι σήμερα παρουσία μας αλλά και για το επερχόμενο φεστιβάλ μας, μας ενίσχυσαν για τη δύσκολη συνέχεια και στο τέλος μας βοήθησαν να μαζέψουμε τους χώρους.

Δυστυχώς δεν κατάφεραν όλοι να δουν την ταινία, οι δύο χώροι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και όσοι έφτασαν 20.30 που είχαμε προγραμματίσει να αρχίσουμε είτε κάθισαν στην αυλή μαζί μας είτε έφυγαν άπραγοι. Την Πέμπτη 8/6 στις 20.30 όμως θα γίνει πάλι προβολή του T2 Trainspotting, στην ταράτσα και αν χρειαστεί και στη χειμερινή αίθουσα. Για τους φίλους του «π» που ευτυχώς είχαν προειδοποιηθεί ότι ίσως δε θα χωρέσουμε και δεν ήρθαν, για όσους ήρθαν και δε χώρεσαν, για όσους απλά δεν πρόλαβαν, για το φίλο που έφτασε με δύο ώρες καθυστέρηση και αναρωτήθηκε αν το έχασε, για το γείτονα που λόγω του ότι την προηγούμενη βδομάδα προβάλαμε Το Κοινόβιο του Vinterberg μπερδεύτηκε και νόμισε ότι το «π» είναι κοινόβιο από τα 70’, για εμάς τους ίδιους αφού κανένας μας δεν το είδε.

Το «π» μεγαλώνει, χθες φιλοξένησε κόσμο από όλη την Αθήνα, μεγαλώνει όμως χωρίς συμπτώματα κούρασης, σαν τους ήρωες του Irvine Welsh στην ταινία· γιορτάζει ένα χρόνο από τις ημέρες που ξεκινήσαμε να «αναστυλώνουμε» το χώρο μας, αγωνίζεται να ομορφύνει και το πάρκο που βρίσκεται εγκαταλειμμένο δίπλα του και ξεκινάει την εκστρατεία με το φεστιβάλ του στις 10/6. Συνεχίζουμε τις προβολές κάθε Πέμπτη και την Πέμπτη 8/6 στις 20.30 κάνουμε repeat το Trainspotting 2 για όλους τους παραπάνω λόγους.

 

Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ Αθήνας, Θεσ/νίκης, Βόλου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο με πλούσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Το «Ξ» είχε σημαντική συμμετοχή σε όλα τα φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας ευθύνες σαν συνδιοργανωτής.

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

30 Ιούνη – 1 & 2 Ιούλη

Πάρκο Γουδή

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης 

23-24 & 25 Ιούνη

Κήπος Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου

23 & 24 Ιούνη

Αριχτεκτονική Σχολή Θεσσαλίας

 

Θεσ/νίκη, Παρασκευή 9/6: Γλέντι ενίσχυσης του αγώνα στις Σκουριές

Ρεμπέτικο γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων αγωνιστών ενάντια στα μεταλλεία στην ΒΑ Χαλκιδική!

Συμμετέχουν: Γκιντίκι, Χαρμάνκιοϊ, “Τα Παιδιά” και οι Γραννέτα & Χριστιάνα από την Πάντα Τέτοια Band.

Νέα ημερομηνία:

Παρασκευή 9 Ιουνίου, 22:00, Στην είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. (Φυσικό).

Είσοδος απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματά.

#skouries #ΚανέναςΜόνος

 

ΤΑΚΙΜ: Προβολή Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin» & συζήτηση

Ένα ντοκιμαντέρ διαφορετικό από τα άλλα του είδους. Σκληρό αλλά ανθρώπινο, τρυφερό και ειλικρινές για την κοινωνία της κρίσης και της χρήσης και όλους εκείνους που παλεύουν με νύχια και με δόντια να μείνουν καθαροί.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή ψυχολόγων που έχουν ασχοληθεί με την απεξάρτηση:

Σύλβια Κωνσταντινίδου

Μαριάννα Τσακίρη

Κυριακή 11 Ιούνη, 

στο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25)

στις 7:30

 

Σάββατο 10 Ιούνη: Φεστιβάλ του «π» στα Πατήσια

Το «Π – χώρος κινημάτων αλληλεγγύης και πολιτισμού» διοργανώνει φεστιβάλ, το Σάββατο 10 Ιούνη στο πάρκο της συμβολής των οδών Καμπούρογλου και Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια.

Η επιλογή του χώρου δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται απέναντι από τον χώρο που στεγάζεται το «π», συνδυάζει και την δράση που έχει ξεκινήσει τις 3 τελευταίες βδομάδες σχετικά με την αναβάθμιση του συγκεκριμένου πάρκου, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και την επίσημη έναρξη της εκστρατείας. (δείτε σχετικά στο xekinima.org: «Πατήσια – καμπάνια από το “Π”: Ένα Πάρκο για τη γειτονιά μας!»).

Έτσι, για 2η χρονιά το «π» θα οργανώσει ένα φεστιβάλ, όπου στο χώρο θα πραγματοποιηθεί

παιδικό θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα αλληλεγγύης που γίνονται στο στέκι

συλλογή τροφίμων για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ανάγκη

τουρνουά σκακιού

συναυλίες

Θα παίξουν ζωντανά:

Δημήτρης Καρράς

Ενέδρα

και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους Συμπεθεριό

Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν, σουβλάκια, μπύρες, κρασί και τσίπουρο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

stekipi.gr

fb: Π – χώρος κινημάτων αλληλεγγύης & πολιτισμού

τηλ.: 6942945765 / 6948522221 / 6944740965 / 6976436302

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής