Από τη δράση μας

Η κλήρωση της Λαχειοφόρου του Antinazi Zone – Τα δώρα

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου το απόγευμα, θα γίνει η κλήρωση της φετινής λαχειοφόρου του Antinazi Zone. 

Όπως τονίζαμε στο εναρκτήριο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης, η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και η προσπάθεια επανεμφάνισης διάφορων φασιστικών ομάδων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να βρίσκεται δυναμικά στον δρόμο και να μην αφήνει χώρο στις συμμορίες των φασιστών να σπείρουν το μίσος τους.

Σε αυτές τις μάχες το Antinazi Zone θέλει να είναι μπροστά και για να το κάνει αυτό χρειάζεται στήριξη – σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η Λαχειοφόρος Οικονομικής Ενίσχυσης που διοργανώνει για το 2024.

Απευθυνόμαστε στους φίλους και υποστηρικτές του Antinazi Zone, στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που πιστεύουν ότι συλλογικότητες σαν τη δική μας έχουν να παίξουν ρόλο και να συμβάλουν σε αυτόν τον αγώνα. Και τους ζητάμε να μας στηρίξουν και με αυτό τον τρόπο.

Η λαχειοφόρος αγορά θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024 και κληρώνει μια σειρά δώρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι προσφορές υποστηρικτών και φίλων. Συγκεκριμένα:

  • 1 Laptop Dell Inspiron 3511 (15.6” – i3 – 8GB RAM – 256GB SSD)
  • 3 διανυκτερεύσεις στα Λαγκάδια Αρκαδίας για 2 έως 6 άτομα στο Γκιλέρι eco & design Residences (http://www.gileri.gr)
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο, για 2 ή 3 άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου (rastoni-andros.gr)*
  • 2 ατομικές συμμετοχές στο 31ο κάμπινγκ του Antinazi Zone – YRE
  • 3 πακέτα βιβλίων, προσφορά από τις εκδόσεις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» και «Oblik»

Ο κάθε λαχνός κοστίζει 1 ευρώ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε είτε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Antinazi Zone, είτε μετά από επικοινωνία με τα παρακάτω τηλέφωνα, είτε από την σελίδα μας στο facebook. 

Αθήνα: 6972426166

Θεσσαλονίκη: 6944421153

Βόλος: 6973322182

Μυτιλήνη: 6986940109

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνούς μέσω paypal (με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας) και στη συνέχεια να μας ενημερώσετε μέσω e-mail στο [email protected] για να σας στείλουμε τους λαχνούς σας.

*Οι διανυκτερεύσεις αφορούν στην τουριστική περίοδο 2024 και γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες

Θεσ/νίκη: Κοπή «Ξεκινηματόπιτας» με καλή διάθεση και πολλή όρεξη!

Το Σάββατο 3/2, το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε το 2023 και υποδέχτηκε το 2024 με μια βραδιά που περιελάμβανε την κοπή της κλασικής πλέον Ξεκινηματόπιτας, συντροφική κουζίνα και πολιτικό/κοινωνικό κουίζ.

Η διάθεση ήταν πολύ καλή και οι συζητήσεις ποικίλες. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τη σημερινή κατάσταση, τις δράσεις και τους αγώνες που έρχονται, αλλά και να βρεθούμε με συντρόφους/ισσες και φίλους/ες που δεν μας δίνεται η ευκαιρία να συναντιόμαστε συχνά. 

Το καλωσόρισμα εκ μέρους του «Ξ» το έκανε ο σ. Θανάσης Μαρίνης και αναφέρθηκε στο φοιτητικό κίνημα που δίνει μεγάλη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το flyover που έχει επηρεάσει αρνητικά τους κατοίκους της πόλης αλλά και το περιβάλλον, τον πόλεμο στην Παλαιστίνη κ.α.

Η παρουσία της νεολαίας ήταν αυτή που ξεχώρισε αφού με τη χαρά και τη φρεσκάδα της έδωσε άλλον αέρα στην βραδιά και μας γέμισε ελπίδα. Η ομάδα της νεολαίας νίκησε και στο quiz που οργανώσαμε και πανηγύρισε τη νίκη με την καρδιά της.

Φεύγοντας με μεγάλα χαμόγελα δώσαμε υπόσχεση ότι κι αυτή τη χρονιά θα είμαστε στους δρόμους και θα αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία χωρίς λιτότητα, ακρίβεια, βία, καταστολή κι ανισότητες.

Ραντεβού στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνουμε καθημερινά!

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά πόλεις, σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Θεσ/νίκη: Σημαντική επιτυχία στον αγώνα για παιδική χαρά στην Υφανέτ

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη για τη σημαντική επιτυχία του αγώνα τους για παιδική χαρά στη γειτονιά τους.

Μετά από 8 μήνες κινητοποιήσεων, πάνω από 650 υπογραφές, συγκεντρώσεις στη γειτονιά, διαρκή ενημέρωση των κατοίκων, επαφή και πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο αγώνας μας σημείωσε μια πρώτη πολύ σημαντική επιτυχία.

Την Τετάρτη 31 Γενάρη διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου καταφέραμε να ενταχθεί και το ζήτημα μας εκτός ημερήσιας διάταξης με σκοπό την ενημέρωση του σώματος. H εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας τοποθετήθηκε παρουσιάζοντας μέσα σε λίγα λεπτά τον κίνδυνο για την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και την πρότασή μας για παιδική χαρά & ελεύθερο χώρο πρασίνου. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία στην αίθουσα συνεδρίασης πάνω από 20 ατόμων, κατοίκων της περιοχής αλλά και κόσμου που στηρίζει τον αγώνα μας από την πρώτη στιγμή. 

Μετά την τοποθέτηση της εκπροσώπου μας τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, κ. Στέλιος Αγγελούδης. Δήλωσε την υποστήριξή του στο αίτημα μας, δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει επίσημα με την Εκκλησία και ότι θα διερευνήσει την πιθανότητα ανταλλαγής με άλλο οικόπεδο προκειμένου στην Άνω Τζουμαγιάς να γίνει παιδική χαρά.

Χαιρόμαστε με αυτή την εξέλιξη και αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όταν οι αγώνες έχουν διάρκεια, μαζική υποστήριξη και σχέδιο μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. 

Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε από τα λόγια να περάσουμε σε πράξεις και γι αυτό συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Να προχωρήσει άμεσα η συνάντηση Δημοτικής Αρχής-Εκκλησίας της Ελλάδας.
  • Το οικόπεδο να χαρακτηριστεί άμεσα ως χώρος πρασίνου για να να μπει ένα φρένο στα σχέδια για εκποίηση.
  • Να συζητηθεί το θέμα πιο αναλυτικά σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση για απαλλοτρίωση ή ανταλλαγή του οικοπέδου.
  • Στο οικόπεδο στην Άνω Τζουμαγιάς να επιστρέψει η παιδική χαρά, να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου.
  • Στο ρέμα Κωνσταντινίδη, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικόπεδο, να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να μετατραπεί σε έναν ασφαλή, πράσινο και προσβάσιμο χώρο.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία για να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Μ&Ε Βόλου: Ανοιχτή σύσκεψη για μια μαζική και μαχητική 8η Μάρτη

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα καλέσματος από τις «Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου» για τη διοργάνωση της φετινής 8ης Μάρτη

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες της εργατικής τάξης, βγαίνουμε όλο και πιο μαχητικά στους δρόμους. Διαδηλώνουμε για την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αλλά και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι το αποτέλεσμα των χρόνιων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Αυτά δεν είναι άλλα από: την διαρκώς αυξανόμενη σεξιστική βία που φτάνει ως τη γυναικοκτονία, τις ελλιπείς ή ανύπαρκτες δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, το νομοθετικό πλαίσιο και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που μας αφήνουν εκτεθειμένες στη βία και την εκδικητική συμπεριφορά των κακοποιητών, την διπλή καταπίεση που βιώνουμε ως γυναίκες και ως εργαζόμενες, τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα, την ανισότητα και την πατριαρχία.

Τα τελευταία χρόνια, η 8η Μάρτη πιάνει ξανά το νήμα των ιστορικών αγώνων των γυναικών από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και το δένει με τα σύγχρονα αιτήματα και τις ανάγκες μας.

Απέναντί μας βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες δυνάμεις που καλλιεργούν και αναπαράγουν την πατριαρχία, το σεξισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και πολλών άλλων.

Στη δική μας πλευρά βρίσκονται οι γυναίκες και οι άντρες που αγωνίζονται ενάντια στη σεξιστική βία, οι εργαζόμενες/οι που καθημερινά προσπαθούν να επιβιώσουν, οι φοιτήτριες/τές που διεκδικούν δημόσια-δωρεάν παιδεία, οι μετανάστριες και οι προσφύγισσες που αναζητούν μια ανθρώπινη ζωή, οι Παλαιστίνιες(οι) που αγωνίζονται με τη ζωή τους για την ελευθερία, οι Ισραηλινές(οί) που αντιτάσσονται στην γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, όλες και όλοι ανά την υφήλιο που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Επιδίωξή μας είναι η φετινή 8η Μάρτη να τιμηθεί ενωτικά και διεκδικητικά. Με βάση αυτό το σκεπτικό, απευθύνουμε πρόσκληση σε φεμινιστικές, γυναικείες και ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, σε κινηματικές συλλογικότητες και σε μαζικούς φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας. Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη για τη συνδιοργάνωση μιας μαζικής και μαχητικής 8ης Μάρτη στον Βόλο, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στον Θόλο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα